«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Πάντα πρόθυμοι στο πλευρό της κάθε εργοδοσίας οι του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ…

Ούτε την αλήθεια, ούτε τη συναδελφική αλληλεγγύη, ούτε καν μια στοιχειώδη συνδικαλιστική ηθική, ακολουθούν οι του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ.  Πρωτοστατούντων του προέδρου Ν. Καρρά και του Π. Νεστορίδη (και παρά τις αρχικές επιφυλάξεις πολλών μελών του οργάνου), το ΔΣ με ανακοίνωσή του σήμερα (Τρίτη)… «υποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση την επανέκδοση της εφημερίδας Μακεδονία», με «νέο ιδιοκτησιακό σχήμα, στο οποίο κυριαρχούν οι εργαζόμενοι».

Οποίο  ψέμα!… και ενώ λίγο πριν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ και ενώπιον όλων των μελών του, κληθείς σχετικά, ο διευθυντής της «Μακεδονίας» Μ. Αλεξανδρίδης παραδεχόταν ότι το ποσοστό της ΚΟΙΝΣΕΠ των 25 εργαζομένων στη νέα εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα «Μακεδονία – Ενημέρωση ΑΕ» είναι μειοψηφικότατο… στο μόλις 15%, έναντι του υπολοίπου 85% που κατέχουν οι 20 επιχειρηματίες και βιομήχανοι!!!

Ο ίδιος και ερωτηθείς σχετικά στη συνεδρίαση, παραδεχόταν επίσης ότι δεν μπορούσε να διασφαλιστεί η εργασιακή συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο νέο σχήμα, καταρρίπτοντας το επιχείρημα που είδαμε να διατυπώνεται από μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ των 25 ότι αυτή ήταν ανοιχτή για όλους! Οι της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ έκαναν πως δεν άκουσαν και παρά τις επισημάνσεις της μειοψηφίας!

Ένα άλλο στοιχείο προς επίρρωση των παραπάνω αποτελεί και η επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΜΘ ένας εκ των 25 που παραχώρησαν δεδουλευμένα, αλλά δεν κλήθηκε στο νέο σχήμα έκδοσης, καταγγέλλοντας τους πρώην συναδέλφους του  και ανακαλώντας την υπογραφή του! Ο ίδιος και  πριν συμπληρωθεί 24ωρο, σήμερα το πρωί ανακάλεσε αυτήν την επιστολή… προφανώς μετά από σχετική παρέμβαση.

Το νέο ερμαφρόδιτο εταιρικό σχήμα αποτελεί διάδοχη επιχειρηματική κατάσταση, αφού χρησιμοποιεί τον ίδιο τίτλο. Με το κόλπο τους… «ξεχνιούνται» (μεταξύ πολλών άλλων) τα οφειλόμενα και οι θέσεις εργασίας των 2/3 των εργαζομένων (45 εκ των 70) της εφημερίδας, οι οποίοι εδώ και 11 μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα 18 μηνών. Όμως, ούτε σε αυτό γίνεται κάποια μνεία στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ! Ούτε καν αναφέρει τα ονόματα των υπεύθυνων ιδιοκτητών και διαχειριστών της ΜΕΕ, Ι. Ρήγα και Β. Σουλοπούλου -με την παρότρυνση των οποίων έγινε το νέο εταιρικό σχήμα!

Αυτοί, μεγαλομέτοχος και διαχειρίστρια, υπέγραψαν την ενοικίαση του τίτλου για 7 χρόνια προς τους 25 της ΚΟΙΝΣΕΠ έναντι δεδουλεμένων τους, και όλοι μαζί κάναν την κολεγιά με τους 20 επιχειρηματίες-βιομήχανους. Κι όλα αυτά οι κυρίαρχοι συνδικαλιστές τα βλέπουν και σφυρίζουν… αδιάφορα. Τέτοια υποστήριξη… και συνενοχή! Σαφέστατα ταξικότατη η στάση τους, αμετανόητοι και επικίνδυνα πρόθυμοι  στην εξυπηρέτηση των κάθε είδους αφεντικών!

…και η ΠΟΕΣΥ;

Αλήθεια, τι ζητούσε η νέα πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Ε. Ριζεάκου, συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο Τ. Φωκιανίδη (τρίτο της κυβερνώσας ομάδας στην ΕΣΗΕΜΘ), στα γραφεία της «Μακεδονίας»; Ενώ μάλιστα εκκρεμεί η σχετική συζήτηση στο ΔΣ της Ομοσπονδίας για τη λήψη απόφασης, αφού το ΔΣ εντέλλεται από το πρόσφατο συνέδριο με ψήφισμά του «να παρακολουθεί το θέμα της εφημερίδας ‘Μακεδονία’ και να αντιταχθεί σε κάθε απόπειρα να απαλλαγεί η επιχείρηση με την όποια διάδοχη κατάσταση από τα οφειλόμενα στους εργαζόμενούς της».

Παραθέτουμε ενδεικτικά όλο το σχετικό ψήφισμα του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ Δεκέμβριο 2017:

«Ψήφισμα για την εφημερίδα «Μακεδονία»

Τα τελευταία μνημονιακά πέτρινα χρόνια, βιώνουμε τη συνολική αναδιάταξη του μιντιακού χώρου και την πλήρη αναμόρφωση του τομέα της ενημέρωσης, με ένα καινούργιο σκηνικό διαπλοκής να στήνεται στη μηντιακή βιομηχανία, πατώντας σε εξαθλιωμένους εργαζόμενους και ένα κρανίου τόπο στα εργασιακά.

Ειδικότερα στον χώρο του Τύπου, δεκάδες εφημερίδες έβαλαν λουκέτο με αποτέλεσμα εκατοντάδες συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων του κλάδου.

Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση στη Θεσσαλονίκη η διακοπή κυκλοφορίας των εφημερίδων του συγκροτήματος «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και προηγουμένως «Σπορ του Βορρά» μετά την επίσχεση εργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει εδώ και δύο μήνες οι απλήρωτοι επί 15μηνο εργαζόμενοι- με την εργοδοσία να επιχειρεί μεθοδεύσεις απαλλαγής των οφειλομένων με κόλπα «επιχειρηματικού ξεπλύματος» που ακολουθήθηκαν σε αθηναϊκά εκδοτικά συγκροτήματα (ΔΟΛ, Πήγασος).

Την ίδια ώρα, «πτωχευμένοι» και μη βαρόνοι του Τύπου, «παρκάρουν» τα εκατομμύρια των κερδών τους στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους. Όπως είδαμε και στις τελευταίες ανακαλύψεις των Paradise Papers, όπου περιλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Γιάννης Ρήγας και η διαχειρίστρια Β. Σουλοπούλου. Αυτοί που οδήγησαν την ιστορική εφημερίδα στην κατάρρευση – αφού πρώτα πήραν 10 εκατ. από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και 1.5 εκατ. Δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς. Η οποία, μετά την αλλαγή διοίκησης της, ψάχνει να βρει τα 96 εκατ. Ευρώ που δάνεισε στην εταιρία των αδελφών Ρήγα Sciens.

Τώρα οι διοικούντες την εφημερίδα απεργάζονται νέα σχέδια: να πτωχεύσουν την εταιρία, να βγει σε πλειστηριασμό ο τίτλος, να τον πάρει μία offshore και να ξαναβγάλουν την εφημερίδα απαλλαγμένη από χρέη, με όχημα ένα νέο σχήμα.

Το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ ζητάει από το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα αναδειχθεί να παρακολουθήσει το θέμα και να αντιταχθεί σε κάθε απόπειρα να απαλλαγεί η επιχείρηση με την όποια διάδοχη κατάσταση από τα οφειλόμενα στους εργαζόμενούς της.»

7 Responses to «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Πάντα πρόθυμοι στο πλευρό της κάθε εργοδοσίας οι του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ…

 1. Ο/Η Γαβριλάκος λέει:

  Σωστά χαιρετίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ το φύλλο της Μακεδονίας που επανεκδόθηκε την περασμένη Κυριακή. Τέτοιοι δημοσιογραφικοί αδάμαντες, θα γραφούν στους δέλτους της ιστορίας, για τους ανυπόμονους ένα πρώτο δείγμα θα έχουμε από τους… δέλτους κυκλοφορίας. Πρόκειται για ένα λαμπρό φύλλο, δουλεμένο από μια λαμπρή ομάδα. Το αποδεικνύει άλλωστε η πληθώρα των καλογραμμένων ρεπορτάζ που είχε την πρώτη Κυριακή. Ακόμα και συνταξιούχοι δουλεύουν αφιλοκερδώς εκεί, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους στους νεώτερους, ανάμεσά τους και παιδιά του κομματικού συριζαϊκού σωλήνα, που νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία για εξτραδάκια. Οσον αφορά τα ονόματα του δ.σ., ο κατάλογος λαμπρύνεται με ονόματα όπως του δικηγόρου Κουμεντάκη (υπόθεση Μπουρμπούλια) και του phd στα χρηματοπιστωτικά Καπόν (υπόδικος για κακούργημα στην υπόθεση Proton bank).

 2. Ο/Η Λούκα λέει:

  Το δεξί χέρι του Ζαχόπουλου και μετά ανυποχώρητος συριζαίος, ο άνθρωπος παντός καιρού, κολύμπησε και βγήκε στην απέναντι όχθη συμμετέχοντας στο ρηξικέλευθο αυτοδιαχειριζόμεο εγχειρημα. Επιτέλους. κανένας δεν χάνεται

 3. Ο/Η Ανεμώνη λέει:

  Όλα μπορεί να τα αντέξει ο άνθρωπος, την αχαριστία μόνο δεν αντέχει. Η διαχειρίστρια του συγκροτήματος της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Βίκυ Σουλοπούλου έδωσε κάθε ικμάδα της ενέργειάς της, των γνώσεών της, της φαντασίας της για να σώσει το συγκρότημα -και απέτυχε. Και τώρα;τώρα ήρθαν άλλοι στη θέση της, τώρα δεν θα μπορεί να υπαγορεύει τα πρωτοσέλιδα σε όσους κατά καιρούς παρίσταναν τους διευθυντές, ούτε θα της τηλεφωνούν υπουργοί και βουλευτές ζητώντας «μια μικρή χάρη». Κι ούτε ένα δάκρυ δεν έχυσαν γι αυτήν, ούτε μία λέξη δεν έγραψαν, τα νέα αφεντικά του τίτλο Μακεδονία.Μάταιος ο κόπος της να σώσει την εφημερίδα, την έβαλε μονο γύρω στα 15 εκατομμύρια μέσα, αλλά τι σημασία έχουν τα λεφτά? Η αχαριστία και η απονιά μένουν. Και να φανταστεί κανείς ότι όπως έλεγε η ίδια, υποστήριζε το νέο εγχείρημα. άτιμε ντουνιά. κανείς δεν της το αναγνωρίζει της γυναίκας.

 4. Ο/Η Εις εκ των εργαζομένων σε επίσχεση εργασίας που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους λέει:

  Η ίδια η Σουλοπούλου και η ιδιοκτησία είναι πίσω από όλα. Αυτή παρότρυνε και ο Αλεξανδρίδης υλοποιούσε το σχέδιο αυτό που εκτυλίσεται τώρα… με δικούς της. Ποιούς; Ε, οι προηγούμενοι σχολιαστές άρχισαν να σκιαγραφούν το προφίλ όσων επιχειρηματιών-βιομηχάνων και κάθε είδους λαμογιών που «κοσμούν» τη μετοχική σύννθεση του νέου εταιρικού κόλπου! Ας τους δούμε έναν-έναν, ποιού κυκλώματος είναι!

 5. Ο/Η H πιάτσα ξέρει! λέει:

  Η «ΚΟΙΝΣΕΠ… επιχειρηματιών – βιομηχάνων» και άλλων γνωστών εξουσίας και παραεξουσίας έχει διοικητικό συμβούλιο τους: πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο του ΣΒΒΕ Β. Τακά και μέλη γνωστούς παράγοντες του… επιχειρηματικού κόσμου, όπως τον Λ. Φάκα, τον Γ. Μασούτη πρόεδρο ΕΒΕΘ, τον Θ. Σαββάκη πρόεδρο του ΣΒΒΕ, τον Γ. Κωνσταντόπουλο πρόεδρο ΣΕΒΕ, τον Γ. Μπίκα πρόεδρο Επιμελητηρίου Ημαθίας, τον Π. Μενεξόπουλο γενικό γραμματέα ΕΒΕΘ και τον Χασδάϊ Καπόν τελευταίο οικονομικό σύμβουλο της εφημερίδας και κατηγορούμενο στο σκάνδαλο της Proton bank, ενώ νομικός σύμβουλος εμφανίζεται ο καταδικασθείς στο σκάνδαλο του παραδικαστικού κυκλώματος Στ. Κουμεντάκης (υπόθεση Μπουρμπούλια). Όλα τα αστέρια επί σκηνής για την… «Μακεδονία»!

 6. Ο/Η Από taxalia προ 4 χρόνων: λέει:

  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πως και γιατί PROTONέγινε “εφημερίδα της κυβερνήσεως” και πήρε και 150 εκ. ευρώ
  25 ΟΚΤ 2014

  «Πρακτικά δηλαδή το κράτος έδωσε χρήματα στη Μακεδονία, για να πληρώσει η Μακεδονία τις οφειλές της προς την εφορία, δηλαδή το κράτος, και να της μείνουν και κάτι ψιλά να πληρώσει οφειλές προς τα ταμεία,η μη καταβολή των οποίων είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το κράτος.
  Πρόκειται για περίοδο, σε μεγάλο μέρος της οποίας υπουργός οικονομικών, αρμόδιος δηλαδή για να μη γίνονται σπατάλες, είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ.Ευάγγελος Βενιζέλος.»

  Γράφει ο προσεκτικός παρατηρητής

  Ένας από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η απεμπλοκή του κράτους από την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα. Το δημόσιο ταμείο απαγορεύεται να ενισχύει τον α’ επιχειρηματία έναντι του β’ επιχειρηματία και γι’ αυτό ο κανόνας είναι ότι απαγορεύονται οι επιχορηγήσεις και όταν το κράτος θέλει μια δουλειά, την προκηρύσσει με δημόσιο ΔΙΑΦΑΝΗ διαγωνισμό.

  Η παραβίαση αυτού του κανόνα επιφέρει σοβαρές κυρώσεις για όποιον το κάνει και η Ελλάδα έχει πληρώσει την πελατειακή “απερισκεψία” των κυβερνώντων της.

  Για παράδειγμα, μία τέτοια περίπτωση είναι οι απευθείας αναθέσεις. Η προστασία που δόθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον με απευθείας ανάθεση εργολάβο της κτηματογράφησης των δήμων Εγνατίας και Αρέθουσας, κόστισε στη χώρα ένα πρόστιμο που ξεπερνά τα 50 εκ. ευρώ.

  Γι’ αυτό είναι συνηθισμένο οι παραλήπτες των κρατικών επιχορηγήσεων/ενισχύσεων να προσπαθούν να τις αποκρύψουν για να μην τεθεί ζήτημα κυρώσεων και σε αυτόν που τις έδωσε.

  Το κράτος (δηλαδή η κυβέρνηση) επιχορηγεί

  Προκαλεί λοιπόν τεράστια εντύπωση ότι η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ανακοίνωσή της, με την οποία απαντά “σε όσους λιβελογραφούν” παραδέχεται ότι ήταν αποδέκτης κρατικής επιχορήγησης.

  Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

  “Επίσης 10.220.000 € ήλθαν από κρατική επιχορήγηση, η οποία οδηγήθηκε απευθείας σε:

  1ον)Ευρώ 6.707.373,58 στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για οφειλές στο Δημόσιο και την βεβαιωμένη απαίτηση του ασφαλιστικού ταμείου ΤΑΤΤΑ, που ανέρχονταν σε ύψος 1.870.000 €
  2ον)Ευρώ 954.154,41 στο Ι.Κ.Α.
  3ον)Ευρώ 520.000,00 στους εργαζόμενους, και προς αυτούς που έμειναν και σε αυτούς που έφυγαν με εθελούσια ή απόλυση.
  4ον)Ευρώ 550.000,00 στον ασφαλιστικό φορέα ΕΔΟΕΑΠ
  5ον)Ευρώ 1.488.472,01 στο ΤΣΠΕΑΘ και έτσι το ΕΤΑΠ ΜΜΕ εισέπραξε συνολικά Ευρώ 3.358.472,01
  Σύνολο € 10.220.000,00

  Πρακτικά δηλαδή το κράτος έδωσε χρήματα στη Μακεδονία, για να πληρώσει η Μακεδονία τις οφειλές της προς την εφορία, δηλαδή το κράτος, και να της μείνουν και κάτι ψιλά να πληρώσει οφειλές προς τα ταμεία, η μη καταβολή των οποίων είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το κράτος.

  Πρόκειται για περίοδο, σε μεγάλο μέρος της οποίας υπουργός οικονομικών, αρμόδιος δηλαδή για να μη γίνονται σπατάλες, είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ.Ευάγγελος Βενιζέλος.

  Ο εκδότης δανείζεται!!!!

  Σύμφωνα με τη διεύθυνση της εφημερίδας, από το 2011 καταβλήθηκαν 21,6 εκατ. ευρώ για την αναδιάρθρωση. Δηλαδή το κράτος κατέβαλε το 47,31% των εξόδων της αναδιάρθρωσης και το υπόλοιπο 52,69% το κατέβαλε ο μέτοχος. Δηλαδή ο κ.Γιάννης Ρήγας, όπως είναι γνωστό σε όλους.

  Η αλήθεια είναι ότι το ποσό των 11.380.000 ευρώ δεν είναι μικρό. Ειδικά για να διατηρηθεί στη ζωή η συγκεκριμένη εφημερίδα.

  Για την ακρίβεια, υπάρχουν ελάχιστοι, για τους οποίους το ποσό δεν είναι μικρό.
  Μήπως δανείζεται για να τα βρει;

  Δυστυχώς ναι! Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδος, το διάστημα Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2011, ο όμιλος ιδιοκτησίας του κυρίου μέτοχος της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δανείστηκε από την τράπεζα PROTON ΒΑΝΚ 152.410.768 ευρώ.

  Από αυτά τα 82.431.895 στο όνομα της AURIFLEX και τα υπόλοιπα 69.898.873 στο όνομα της SCIENS.

  Για όσους τυχαίνει να μη γνωρίζουν ένα από τα παρακλάδια της SCIENS,η SCIENS Cyprus, ιδρύθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2010 και την ίδια ημέρα έκανε αίτηση στην PROTON για δάνειο 35 εκ. ευρώ. Το αίτημα εγκρίθηκε στις 29 του ιδίου μηνός και το ποσό εκταμιεύθηκε πάραυτα. Η εισηγητική έκθεση υπεβλήθη δύο μήνες αργότερα.

  Οι παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν ότι λείπουν 80.000 ευρώ. Αυτά αφορούν προσωπικό δάνειο του κ.Θόδωρου Ρήγα, αδελφού του εκδότη. Προφανώς για μικροέξοδα που είχε κάποια φορά που είχε έλθει στη Θεσσαλονίκη, για να διαπραγματευθεί με τους -συνήθως απλήρωτους- εργαζόμενους της εφημερίδας.

  Το ΠΑΣΟΚ είν’ εκεί!

  Όπως είναι γνωστό σε πολλούς στη Θεσσαλονίκη, η οικογένεια Ρήγα δεν διακρίνεται για την προσήλωση της στις σοσιαλιστικές ιδέες και τους αγώνες της για την επικράτηση του σοσιαλισμού. Θα μπορούσε να προκαλέσει έκπληξη η τοποθέτηση ενός διακεκριμένου γόνου της ΠΑΣΟΚικής περιόδου, του Μιχάλη Αλεξανδρίδη.

  Η απάντηση σε αυτό βρίσκεται στην καταγγελία που έκανε η εφημερίδα για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που έβαζε ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης στην υλοποίηση του προγράμματος. Η πρόταση για την χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης έγινε όταν στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και η παρουσία του κ.Αλεξανδρίδη αποτελούσε εχέγγυο για τους ΠΑΣΟΚους υπουργούς. Όταν άλλαξαν τα πράγματα, ο Μηταράκης άρχισε να ψάχνει το θέμα, μέχρι που δέχτηκε την κατάλληλη νουθεσία.

  Παρόμοια με αυτήν που ακολούθησε στον Μιχελάκη και σε άλλους εκ ΝΔ υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, οι οποίοι αγνοούσαν ότι η περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν συμπεριλαμβάνεται στον χώρο ευθύνης τους.

  Χρήσιμες φιλίες και δίαυλοι

  Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι η φερόμενη ως “άνθρωπος του Ρήγα” στην εφημερίδα, Βίκυ Σουλοπουλου, είναι στενή προσωπική φίλη και κουμπάρα του Γιάννη Κουκιάδη, επίτιμου πλέον καθηγητή της Νομικής και προσωπικής επιλογής του κ.Βενιζέλου για μία σειρά πολιτικών θέσεων, αρχής γενομένης από την (με πρόταση του ΠΑΣΟΚ) θέση του Υπουργού Εργασίας στην Κυβέρνηση Γρίβα και στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα. Διετέλεσε επίσης ευρωβουλευτής το 1999 ενώ ανέλαβε και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μόλις ο κ.Βενιζέλος έγινε υπουργός οικονομικών τον Ιούλιο του 2011.

  Ο κ.Κουκιάδης μοιράζεται με την κ.Σουλοπούλου τον ίδιο όροφο στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, σε μία οικοδομή που έχει χτίσει ο σύζυγος της πρώτης.

  Μέσα σε αυτό το κλίμα ορισμένοι αφελείς στη ΝΔ νόμιζαν ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα τηρήσει ίσες αποστάσεις στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών του 2014, αλλάζοντας την γραμμή της αλόγιστης προβολής της διοίκησης Μπουτάρη.

  Την ημέρα έναρξης της προεκλογικής περιόδου και πριν ακόμη αρχίζουν αν εφαρμόζονται οι απαγορεύσεις, ο Χασδάι Καπόν είχε ολοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδα για “ένα νέο μοντέλο για τη Θεσσαλονίκη”. (http://www.makthes.gr/news/opinions/119209/)

  “Η Θεσσαλονίκη, θεσμικά και διοικητικά, βρίσκεται στον «αέρα», έγραφε χαρακτηριστικά. Περίπου, όπως τα δάνεια του.

  Τώρα του ζητούν να παραιτηθεί.. Μάλλον δεν είναι πλέον χρήσιμος σε κανέναν από τους δυο εταίρους του σχήματος.

 7. Ο/Η Τους ξεφωνίζουν! λέει:

  Οι βιομήχανοι ελέγχουν το 85% της “συνεταιριστικής” Μακεδονίας των 25 δημοσιογράφων!

  by mediatvnews • September 13, 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *