ΕΡΤ – 11η Ιουνίου – Εργαζόμενοι μοίρασαν 11 τριαντάφυλλα και δροσερό νερό σε διαβάτες μπροστά από το κτίριο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 στην Αγγελάκη

Οι αγωνιζόμενοι ενάντια στο Μαύρο, δεν ξεχνούν
Με έναν λιτό και συμβολικό τρόπο γιόρτασαν , σήμερα 11 Ιουνίου 2018, τα πέντε χρόνια από την απόπειρα κλεισίματος της ΕΡΤ , οι εργαζόμενοι στη Ραδιοφωνία της ΕΡΤ3 που αγωνίστηκαν ενάντια στο Μαύρο της τότε συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Με φόντο το πανό που θυμίζει σε όλους τις αρχές και τις ιδέες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε ο δίχρονος αγώνας , μοίρασαν 11 τριαντάφυλλα και 11 μπουκαλάκια δροσερού νερού , συνοδευόμενα από ένα γράμμα υπόσχεσης για συνέχιση του αγώνα τους με στόχο τη δημιουργία μιας πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως ακριβώς αυτή περιγράφηκε μέσα από το κείμενο «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ», το οποίο είχαν δημοσιοποιήσει ένα χρόνο μετά το «κλείσιμο» της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 2014.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στους 11 τυχερούς περαστικούς:
Κρατάς ένα από τα 11 τριαντάφυλλα που μοιράσαμε σήμερα. Σαν σήμερα, 11 του Ιούνη του 2013 οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η χώρα πάγωναν από το χυδαίο διάγγελμα του Σίμου Κεδίκογλου που κατ’ εντολήν της συγκυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου ανακοίνωνε ότι βάζει λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας. Όμως, λογάριαζαν χωρίς τη θέληση πολλών εργαζομένων της και ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης που περιέβαλλε σαν ασπίδα τις δομές της ΕΡΤ σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πραγματικότητα η ΕΡΤ, παρά το τυπικό λουκέτο στα «χαρτιά”, δεν σίγησε. Αυτοί που σου δώρισαν αυτό το τριαντάφυλλο έμειναν μέσα στο κτίριο από το οποίο μόλις πέρασες. Δύο χρόνια έμειναν εδώ μέσα και πάλεψαν με πείσμα για μια πραγματική ελεύθερη, δημόσια ραδιοτηλεόραση. Το ξέραμε πως ήσουν εκεί έξω. Σε είδαμε στις γιορτές μας, συμπορευτήκαμε σε κοινές πορείες, πάνω απ όλα μαζί προσπαθήσαμε να συν-διαμορφώσουμε μια μελλοντική ΕΡΤ , ανοιχτή στη «ζώσα” κοινωνία της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Δεν το ξεχάσαμε ποτέ. Κι αν η ΕΡΤ του σήμερα δεν είναι ακόμη αυτή που όλοι ονειρευτήκαμε (και περιγράψαμε στο κείμενο-πρότασή μας «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ”), τούτο το τριαντάφυλλο είναι μια υπόσχεση πως οι αγώνες δεν τελείωσαν. Συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες και να είμαστε απέναντι σε αυτό το κάθετο ιεραρχικό μοντέλο λειτουργίας που ευδοκίμησε και επί της σημερινής συγκυβέρνησης, ενάντια σε μισθολογικές και άλλες ανισότητες στο εσωτερικό, να διεκδικούμε την ενσωμάτωση των λειτουργικών αλληλέγγυων στην οικογένεια της ΕΡΤ που δεν θα πρέπει να μείνει κλειστή και «γηρασμένη”. Επαγρυπνούμε, ταυτοχρόνως, με αφορμή τη συντονισμένη προπαγανδιστική επίθεση από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που «ονειρεύονται” και πάλι νέο «μαύρο” στην ΕΡΤ ή στοχευμένες απολύσεις. Θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους.
Φίλη/Φίλε διαβάτη. Το νερό ας δροσίζει το διάβα σου. Στους αγώνες το νερό είναι απαραίτητο. Δίνει ζωή στον διπλανό σου, στον σύντροφο, στον συναγωνιστή. Κανείς δεν νίκησε ποτέ μόνος του. 
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *