ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΜΘ Το «Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» διατήρησε τις 2 έδρες, έναντι 7 του συστημικού μπλοκ συνδικαλιστικής εξουσίας, σε μειωμένη συμμετοχή με μόλις του 1/3 των μελών!

Δύο έδρες στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ έβγαλε το «Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» στις εκλογές της 31Μαίου, διατηρώντας τις δυνάμεις του και παρά τη λυσσαλέα «πολιορκία» των κάθε είδους συστημικών δυνάμεων. Το κυρίαρχο μπλοκ συνδικαλιστικής εξουσίας κατέλαβε τις 7 έδρες του νέου διοικητικού συμβουλίου, σε ένα σωματείο στην εκλογική διαδικασία του οποίου προσήλθε να ψηφίσει το… 1/3 των μελών του. Αποτέλεσμα της πλήρους απαξίωσης της Ένωσης ως συνδικαλιστικό σωματείο που υπερασπίζεται και διεκδικεί.

Οι εγκληματικές πρακτικές που καταβαράθρωσαν τον κλάδο, οι «παραγοντισμοί», τα  «λόμπινγκ», οι «πελατειακές σχέσεις», η πρόσδεση στην κάθε εξουσία (κυβερνητική, εργοδοτική), αλλά και η πολιτική τους να… αποκλείουν τους ανέργους και κακοπληρωμένους συναδέλφους (απαιτώντας να καταβάλουν τις υψηλές συνδρομές), οδήγησαν την πλειοψηφία των δημοσιογράφων Μακεδονίας-Θράκης να γυρίσει την πλάτη στη συστημική συνδικαλιστική κάστα που διοικεί το σωματείο. Το εναπομείναν… «κλειστό κλάμπ» έφερε το αποτέλεσμα της ανατροφοδότησης του γραφειοκρατικού μηχανισμού της.

Από τα 806 μέλη της ΕΣΗΕΜΘ προσήλθαν να ψηφίσουν τα 277, βρέθηκαν 260 έγκυρα, 8 λευκά, 9 άκυρα. Για το νέο διοικητικό συμβούλιο πήραν:

-Η «Δημοσιογραφική Ενότητα – Προοπτική» 208 ψήφους και 7 έδρες.

-Το «Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων» 40 ψήφους και 2 έδρες.

-Η ανεξάρτητη υποψήφια Άννα Ανανιάδου 12 ψήφους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΜΘ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.esiemth.gr/apotelesmata-eklogon-stin-esiem-th/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *