«Απρόβλεπτα τα αποτελέσματα» από πιθανές «αστοχίες» της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. – Επιστολή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ της ΕΡΤ3

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ΕΠΙΣΤΟΛΗ της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ της ΕΡΤ3».

Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 7 του Μάη, (14.00) θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα που είχε αναβληθεί και ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη Παρασκευή. Στη διάρκειά της θα επιχειρηθεί να εγκριθεί ο ΓΚΠ εν μέσω αντιδράσεων από τις Ενώσεις των δημοσιογράφων της χώρας που επισημαίνουν ότι τα μέλη τους δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από άλλη συνδικαλιστική οργάνωση πλην των συνδικαλιστικών φορέων στους οποίους ανήκουν.

Ακολουθεί η επιστολή της Πρωτοβουλίας Δημοσιογράφων της ΕΡΤ3:

Προς τον

κ. Β. Κωστόπουλο

Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε.

Κοινοποίηση:

– Υπουργό ΨΗΠΤΕ κ. Ν. Παππά

– Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Ελ. Κρέτσο

– Μέλη ΔΣ της ΕΡΤ: κ. Χρ. Λεοντή, κ. Γιώργο Θαλασσινό, κα Αικ. Τσατσαρώνη, κ. Αρ. Μεταξά

Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε,

Πριν λίγα 24ωρα, με την ευκαιρία της παρουσίας σας σε συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, ο εκλεγμένος εκπρόσωπος μας (των εργαζομένων της ΕΡΤ3) στη Δ.Ε., σας μετέφερε προφορικά και σας παρέδωσε και γραπτώς τις αγωνίες και τα αιτήματα των εργαζομένων της ΕΡΤ3 έτσι όπως εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση εργαζομένων της ΕΡΤ3 της 27ης Απριλίου. Το γραπτό κείμενο που σας παραδόθηκε, κατέληγε ως εξής:

«…Η εμπειρία του «μαύρου» μας δίδαξε ότι και μπορούμε και οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κέντρα εξουσίας εντός και εκτός, να διαγκωνίζονται βάζοντας ως λάφυρο το μέλλον της ΕΡΤ, της ΕΡΤ3 και το δικό μας…»

Προσυπογράφοντας μέχρι κεραίας το σύνολο της σχετικής γραπτής ενημέρωσης (που σας παραδίδουμε ξανά), επαναλαμβάνουμε και ως πρωτοβουλία εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ3, ότι η απόπειρα να αποτελεί η ΕΡΤ συνολικά, «λάφυρο» του εκάστοτε «πόλου εξουσίας»  από όπου κι αν προέρχεται, εντός ή εκτός του Ραδιομεγάρου, θα αποτύχει παταγωδώς  αφού η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας έχει αηδιάσει με τα παιχνίδια σε βάρος των δικαιωμάτων και της νοημοσύνης μας. Η τεχνητή πόλωση που καλλιεργείται με την επαναφορά των παλαιών «παθών» ανάμεσα στις διαφορετικές ειδικότητες της οικογένειας της ΕΡΤ, μας βρίσκει καθέτως αντίθετους, σε μια εποχή μάλιστα που οι γνωστοί θιασώτες του «μαύρου» δεν χάνουν την ευκαιρία να προαναγγέλλουν στοχευμένες απολύσεις … «αντιφρονούντων» σε περίπτωση επανόδου τους στην κυβερνητική εξουσία.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι και σαφείς:  Δεν θα επιτρέψουμε –παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς με τις ακολουθούμενες συνδικαλιστικές πρακτικές των δημοσιογραφικών μας Ενώσεων- να «προσπεραστεί» παράτυπα η δυνατότητα των δημοσιογραφικών συνδικαλιστικών μας οργάνων να διαπραγματεύονται για τη σύναψη ΣΣΕ των μελών τους.

Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε να ακούσετε με προσοχή και να ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματα των εκπροσώπων ΟΛΩΝ των συνδικαλιστικών φορέων που θα έρθουν σε επαφή μαζί σας. Οι δημοσιογράφοι, ενάντια σε κάθε άθλια απόπειρα κανιβαλισμού και τεχνητής πόλωσης (που προέρχονται από γνωστά «κέντρα») , θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ευσυνειδησία ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους συναδέλφους μας ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, για μια ποιοτική και ακηδεμόνευτη ενημέρωση της κοινωνίας.  Υποστηρίζουμε ως δημοσιογράφοι τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων και την άρση των μισθολογικών και άλλων ανισοτήτων σε βάρος τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποκύψουμε σε καμία πονηριά της όποιας εξουσίας που θα θελήσει να περικόψει –περαιτέρω- «προς τα κάτω» μισθούς και δικαιώματα. Η εφαρμογή της θεωρίας της… «κατσίκας του γείτονα» δεν προωθεί την ισονομία αλλά διευρύνει την ανισότητα. Ζητάμε αυξήσεις και δικαιώματα για τους συναδέλφους για μια πραγματική άρση των ανισοτήτων.

Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού και οι όποιες αιφνίδιες τροποποιήσεις του,  δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο επιβολής.  Πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης στη βάση των εργαζομένων οι οποίοι θα εξουσιοδοτήσουν τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ συνδικαλιστικές οργανώσεις προκειμένου να τους (μας) εκπροσωπήσουν στην όποια διαπραγμάτευση μαζί σας.

Κάθε άλλη εξέλιξη, δυστυχώς, θα ενεργοποιήσει τη θεωρία του χάους! Και, αν αυτό συμβεί, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απρόβλεπτα…

Πρωτοβουλία Δημοσιογράφων της ΕΡΤ3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *