Ούτε που να τον σκέφτονται τον αντι-απεργιακό νόμο!

Τα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛικά παιχνιδάκια του τελευταίου εικοσιτετραώρου με κεφαλαιώδη δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας, μπορεί να σημάνουν την αρχή ενός γρήγορου τέλους της κυριαρχίας τους.

Συναγερμός σήμανε στον κόσμο της εργασίας και του συνδικαλιστικού κινήματος αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει την Τρίτη 5/12 , αιφνιδιαστικά και σε άσχετο νομοσχέδιο, την τροπολογία που καθιστά υπό διωγμό το αναφαίρετο, αδιαπραγμάτευτο και κατακτημένο με αίμα δικαίωμα στην απεργία, κατ’ απαίτηση των «θεσμών». Μετά την κατακραυγή των τελευταίων ωρών και την προαναγγελία άμεσης αγωνιστικής απάντησης με καλέσματα για κάθοδο στους δρόμους, η κυβέρνηση πήρε πίσω την κατάθεση της τροπολογίας αλλά «υποσχέθηκε» να το ξαναφέρει σύντομα το θέμα στη Βουλή με μικρές… «βελτιώσεις».

Ούτε που να το σκέφτονται! Το ισχυρότερο όπλο των εργαζομένων, η απεργία, θα μείνει στα χέρια μας και κανένας στην κρατική εξουσία δεν θα μπορέσει ποτέ να μας το αφαιρέσει. Ο δρόμος, θα είναι η απάντηση ενάντια σε νόμους-τρόμους ακόμα κι αν οι πειθήνιοι εφαρμοστές των μνημονιακών πολιτικών επιδιώξουν τη συναίνεση της ακροδεξιάς με σοσιαλιστικό ή φιλελεύθερο μανδύα…

Δεν παζαρεύουμε ό,τι έχει κατακτηθεί με αίμα και πολύχρονους αγώνες.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ενάντια στην επιβολή σιγής νεκροταφείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *