ΕΔΟΕΑΠ Πριν αλέκτωρ… οι «κόφτες» των ζωών μας!

Πριν καλά-καλά  επισημοποιηθούν τα αποτελέσματα του πραξικοπηματικού δημοψηφίσματος που διοργάνωσαν στον ΕΔΟΕΑΠ οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές για την επιβληθείσα από την κυβέρνηση νομοθετική διάταξη (όπου προσήλθε το 60% των μελών και επιδοκίμασε το 91%, δηλ. το 55% όλων των μελών), προβάλουν πλέον απειλητικά για το οικοδόμημα του ασφαλιστικού φορέα δημοσιογράφων και υπαλλήλων τα όσα προκύπτουν από το «ναι» στην υποταγή και την εκχώρηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση κατέθεσε μεν και η βουλή ψήφισε δε την τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ,  αλλά με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου να γνωστοποιεί αυτό ακριβώς που επισείαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι κάποιοι εκ της συνδικαλιστικής ηγεσίας μαζί με κυβερνητικούς, βλέπουν στο βάθος του τούνελ… ΕΟΠΠΥ. Να τι είπε ακριβώς η υπουργός: O ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο παροχών υγείας με σημαντικές αυτόνομες μονάδες υγείας. Βρισκόμαστε και σε μια διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, που στόχο έχει να μπορέσουν να ανοίξουν αυτές οι μονάδες και να παρέχουν φροντίδες υγείας και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους της χώρας. Επομένως, αυτή ήταν πολιτική μας απόφαση».

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παπάς κατέθεσε νομοθετική τροπολογία υπέρ των καναλαρχών, με την οποία μειώνεται ο ειδικός  φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων από το 20% στο 5%. Δηλ. τους έκανε δώρο το 15%. Ό,τι επιδίωκαν για να δεχθούν το 2% εισφοράς επί του τζίρου για τον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ όμως θα είναι οι μόνοι εργοδότες που δεν θα καταβάλλουν εισφορά εργοδοτική όπως όλοι οι άλλοι εργοδότες στο 13.5% αλλά μόλις 8%. Κερδισμένοι πολλαπλώς.

Όμως, βγήκαν οι ενώσεις ιδιοκτητών εφημερίδων, ραδιοφωνικών σταθμών και διαδικτυακών μέσων, που όχι μόνο καταφέρονται κατά της εργοδοτικής εισφοράς του 2% επί του τζίρου, αλλά απειλούν με περικοπές κ.α. ζητώντας κι αυτοί ανταλλάγματα. Όπως ακριβώς τα επισημαίναμε τις προηγούμενες μέρες.

Την ίδια ώρα το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε να ρευστοποιήσει 5 εκατ. από τα αποθεματικά που διατηρεί στη ΤτΕ, για να πληρωθούν συντάξεις κ.α. και προφανώς να ικανοποιήσει άμεσα (γιατί όλα τα άλλα θα πάρουν χρόνο) όλους αυτούς που ενέδωσαν στους εκβιασμούς των συριζοδεξιών συνδικαλιστών στο άρμα των εργοδοτικο-κυβερνητικών επιδιώξεων και έσπευσαν να ταχθούν με το «ναι» -χωρίς καμία διάθεση για αγώνα και σε πλήρη αναντιστοιχία με τα δικαιώματα που απολάμβαναν. Τώρα πλέον ο λόγος στους κάθε λογής… «κόφτες των ζωών μας».

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *