Μια οφειλόμενη απάντηση στη «Συσπείρωση»

Το πολύ λιβάνισμα του γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και μέλους της Συσπείρωσης Σταύρου Καπάκου με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου μάλλον τον έχει ζαλίσει.

Υποθέτουμε πως έτσι προέκυψε η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στον Σύριζα, σύμφωνα με την οποία οι δύο εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Ασύνταχτου Μετώπου στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ ψήφισαν υπέρ του σχεδίου για τον νέο ΕΔΟΕΑΠ.

Για να σοβαρευτούμε: Πρώτον, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου δεν έγινε ψηφοφορία.

Δεύτερον, ζητήσαμε τη σύγκληση συνέλευσης προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση για τις προωθούμενες αλλαγές στον ΕΔΟΕΑΠ.

Τρίτον, επισημάναμε ότι το όποιο σχέδιο σκοντάφτει καταρχάς στην δεδομένη απροθυμία των εργοδοτών να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία, τη μη αμειβόμενη εργασία και τα ατομικά συμφωνητικά.

Τέταρτον, ακόμα κι όταν ζητήθηκε να παραστούμε στην κλήρωση για την επιλογή των ανέργων στην εφορευτική, η απάντησή μας ήταν πως δεν θα το κάνουμε, εφόσον ως παράταξη καταγγέλουμε όλη τη διαδικασία.

Οι εκπρόσωποι του Ασύνταχτου Μετώπου στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ

Βαγγέλης Σπυριδωνίδης

Κωστής Κεκελιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *