Όλοι (;) στο κάδρο των ευθυνών για το ναυάγιο της «Μακεδονίας»

Στο απυρόβλητο για τις σοβαρές ευθύνες και του χειρισμούς της που οδήγησαν τη «Μακεδονία» στο ναυάγιο με οφειλόμενα σχεδόν 1,5 εκατ. στους εργαζόμενους, μένει η επί 12 χρόνια νομική εκπρόσωπος και διαχειρίστρια Β. Σουλοπούλου.

Άκαρπη απέβη η προσπάθεια των δυο μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ, εκλεγμένων με το Ασύνταχτο ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, να περιληφθεί στην ανακοίνωση της Ένωσης στο «κάδρο» των υπευθύνων η διαχειρίστρια. Το επιχείρημα ότι δεν έχει ευθύνες για την κατάντια του συγκροτήματος γιατί ήταν μια απλή εκπρόσωπος δεν ευσταθεί, εφόσον θα μπορούσε να παραιτηθεί εάν διαφωνούσε με τον εκδότη Γιάννη Ρήγα.

Το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ, ακολουθώντας για άλλη μια φορά τη γραμμή του φιλεεργοδοτικού-διευθυντικού συνδικαλισμού εποίησε την νήσσαν…, κατά την προσφιλή τακτική του απλώς να παρακολουθεί τις εξελίξεις, μη κάνοντας τίποτε και αβαντάροντας εκδότες να παίζουν το παιχνίδι τους ανενόχλητοι -ακόμη και τώρα στα συντρίμμια του μιντιακού τοπίου στην πόλη και γενικότερα.

Έτσι, την επομένη της έναρξης επίσχεσης εργασίας από όλους τους εργαζόμενους, αφέθηκαν… προσεχώς (και) οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες, οι προτάσεις για δημοσιοποίηση του θέματος του κλεισίματος ενός μέσου ενημέρωσης, αλλά και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων (θέσεις εργασίας, δεδουλευμένα 18 μηνών), χωρίς μοιρολατρίες και αποδοχή των τετελεσμένων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *