Ασφαλιστικό-ΕΔΟΕΑΠ: Γενική απεργία διαρκείας τώρα…

Κυβέρνηση και εργοδοσία προχωράνε ταχύτατα στην ολοκλήρωση της ομηρίας του κλάδου και επιχειρούν να γράψουν τον επίλογο. Και αυτό γίνεται με τη συνεργασία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που έριξε νερό στο μύλο της μεθόδευσης κατά του ΕΔΟΕΑΠ, αποδεχόμενη και συμμετέχοντας σε μια διαδικασία που ήταν καταφανέστατο ότι θα οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία το ταμείο και στη συνέχεια έφτασε στο σημείο να προτείνει για λύσεις αυτά που προωθούσε η εργοδοτική πλευρά. Έγινε εντολοδόχος της πολιτικής εξουσίας και των εργοδοτών που θέλουν υπό τον έλεγχό τους τον δημοσιογραφικό κόσμο, ο οποίος χειμάζεται από την ανεργία, την επισφάλεια και την εργασιακή ανασφάλεια (κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ωμή παραβίαση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, συνθήκες γαλέρας κλπ).

Αντί να προκηρύξει απεργία διαρκείας και δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως άλλωστε αποφάσισε η βάση, το σώμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, όλων ημών δηλαδή, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία προκηρύσσει άσφαιρες 24ωρες απεργίες, σήμερα η δεύτερη, αρκούμενη σε ευχολόγια και στα ψίχουλα κυβέρνησης, εργοδοτών, τροϊκανών. Η εγκληματική αυτή στάση, πέρα από τις προφανείς συνέπειες για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, την επικούρηση και την πρόνοια, θα υποδουλώσει ολοκληρωτικά τον κλάδο και την ενημέρωση στα συμφέροντα.

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή:

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση, η εργοδοσία και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία για άλλη μια φορά έδειξαν σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα ότι μας δουλεύουν.

Την Παρασκευή, σε έκτακτη συνάντηση με τα «προεδρεία» των Ενώσεων, η Αχτσιόγλου μαζί με τον Πετρόπουλο παρουσίασαν άλλο ένα παραμύθι. Παρουσίασαν μία «λύση» για τoν ΕΔΟΕΑΠ… μάλιστα της έδωσαν και την φόρμα μιας έτοιμης νομοθετικής ρύθμισης για να δείξουν την ετοιμότητά τους για … αποφάσεις – στα μέτρα των προτάσεων της εργοδοσίας κάτω ακόμα και από τα ελάχιστα όρια της περιβόητης πρότασης Καπάκου – Γκανά – Κυριακόπουλου.

Παράλληλα με την αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους (από 3% σε 6%) και με εισφορές για τους εργοδότες πολύ κάτω του ΕΦΚΑ (8%), πρότειναν ένα «πόρο» μόλις 2% επι του τζίρου των επιχειρήσεων στα ΜΜΕ, που είναι σε γνώση όλων ότι δεν καλύπτει ούτε το 20% των αναγκών επιβίωσης του Ταμείου μαζί με τις εισφορές. Μία «λύση» που η αποδοχή της θα ήταν η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των εργαζόμενων.

Οι «συνομιλητές» τους από το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αυτή την φορά δεν τόλμησαν να πουν και πάλι «ναι» και άρον άρον την Δευτέρα κάλεσαν σε άλλη μία 24ωρη απεργία.

Αχτσιόγλου – Πετρόπουλος και εργοδότες ήξεραν από χέρι ότι μία τέτοια πρόταση κανένας από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν θα τολμούσε να την παρουσιάσει στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

Είχαν από χέρι το αποτέλεσμα που ήθελαν, άλλη μία «καθυστέρηση», δηλαδή μέχρι να μείνει ο ΕΔΟΕΑΠ από χρήματα.

Στο μεταξύ ο ΕΦΚΑ, την ίδια ημέρα απαιτούσε από τον ΕΔΟΕΑΠ να του ενεχυριάσει τα κτήρια και την περιουσία του για να του δώσει χρήματα έναντι του αγγελιοσήμου, που είτε έχει ήδη εισπράξει είτε μένει να εισπραχθεί.

Ο ΕΦΚΑ, προφανώς εν γνώσει των Αχτσιόγλόυ-Πετρόπουλου απαιτεί να τροποποιηθεί η σύμβαση δανείου, κάτι, που το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ απέρριψε και θα το αντιμετωπίσει με δυναμικά νομικά μέτρα.

Ένας εκβιασμός χωρίς προηγούμενο, όταν στον ΕΦΚΑ δηλαδή στην κυβέρνηση και στο υπουργείο των Αχτσιόγλου και Πετρόπουλου γνωρίζουν ότι το Ταμείο δεν έχει χρήματα ούτε για τις επικουρικές.

Έχουμε καταγγείλει ότι κυβέρνηση – εργοδότες – συνδικαλιστική γραφειοκρατία εδώ και δύο χρόνια «διαπραγματεύονται» και «συμφωνούν» ή «διαφωνούν» κάθε φορά, τόσο όσο χρειάζεται για να κερδίζουν χρόνο με σαφή στόχο να φέρουν τον κλάδο σε αδιέξοδο.

Να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους και να διαλύσουν χωρίς «μάχη» τις ασφαλιστικές κατακτήσεις του κλάδου.

Ο διπλός εκβιασμός της Παρασκευής ήταν άλλο ένα επεισόδιο αυτής της απάτης που δεν μπορεί να περάσει.

Η σημερινή 24ωρη απεργία στα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είναι απόλυτα ανεπαρκής και άσφαιρη, όσο δεν γίνεται η αφετηρία για την απεργία διαρκείας που έχει αποφασίσει εδώ και τρεις μήνες ο κλάδος.

Πρέπει εδώ και τώρα να μετατρέψουν την 24ωρη σε απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ.

Φτάνει πια η κοροϊδία της «διαπραγμάτευσης».

Εδώ και τώρα να προχωρήσουμε σε Απεργία Διαρκείας βάζοντας σε λειτουργία την έκδοση Μέσων, που θα εκφράσουν την απόφαση του κλάδου να παλέψει για την ζωή και την ασφάλισή του (απεργιακή εφημερίδα, ραδιοφωνικό σταθμό, σάιτ, τηλεόραση).

Μόνο με μια δυνατή «γροθιά» κατά πρόσωπο, χωρίς κανένα φόβο θα δώσουμε περήφανο και νικηφόρο ΑΓΩΝΑ!

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Ανακοίνωση του Διασωματειακού

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος χωρίς Αγγελιόσημο και άκαρπες τριμερείς συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες για την ανεύρεση εσόδων και τρόπων χρηματοδότησης για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία. Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει αμέσως σε νομοθετική ρύθμιση, που θα διασφαλίζει τη μακρόπνοη λειτουργία και διεύρυνση του Οργανισμού, ενώ οι εργοδότες, διασπασμένοι σε ομάδες, όσοι δεν μας εμπαίζουν, κωλυσιεργούν συστηματικά, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα έχουν στο διηνεκές εργαζόμενους ανασφάλιστους.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να νομοθετήσει αμέσως και να δώσει λύση… μακροπρόθεσμη και οριστική και οι εργοδότες να καταλάβουν επιτέλους ότι το τζάμπα τελείωσε. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν τα αυτονόητα. Δεν επιθυμούμε εξαιρέσεις και εύνοια. Θέλουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση όπως κάθε εργαζόμενος.

Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 3 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 4 Οκτωβρίου 2017.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ –  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στο στραγγαλισμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

-Τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης

-Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

-Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε πλήρη διάλυση τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για

-ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

-ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

-ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

-ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *