ΕΔΟΕΑΠ Νέο φιάσκο σε παγίδα διαρκείας, καταγγέλλει ο Γ. Αγγέλης.

Δήλωση προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Μετά το έγγραφο απάντηση Κυριακόπουλου στις «προτάσεις» της ΕΣΗΕΑ γίνεται απολύτως σαφές ότι οι περιβόητη πρόταση Καπάκου – Κυριακόπουλου, σε όλες τις παραλλαγές της, ήταν απλώς το όχημα για να συρθεί ο κλάδος σε ένα σήριαλ διαπραγματεύσεων που θα τον απομακρύνει, με βάση τις επιλογές της πλειοψηφίας του Συμβουλίου , από κάθε απεργιακή δράση διεκδίκησης της ασφάλισής του και του ΕΔΟΕΑΠ.

Το έχουμε ζήσει αυτό για ενάμιση χρόνο και πάλι, με τα περιβόητα non paper Κυριακόπουλου που τότε είχε αναλάβει να διαπραγματεύεται η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ.

Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ αυτό δείχνει ότι δεν πρόκειται για φιάσκο αλλά για μία παγίδα διαρκείας που έχουν εμπλέξει τον κλάδο.

Οι ευθύνες είναι σαφείς και φέρουν τα ονοματεπώνυμα των πρωταγωνιστών της.

Τώρα το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έρχεται να προτείνει – μαζί και ο «πρωταγωνιστής» κ. Καπάκος – απεργιακή δράση αφού πριν για μήνες φρόντισε να σπείρει την απογοήτευση στον κλάδο αποκλείοντας και ακυρώνοντας δια τα αναβολής τις αποφάσεις (ΓΣ ΕΔΟΕΑΠ) για απεργία.

Όπως φαίνεται έχει ολοκληρωθεί η διαθέσιμη λίστα ονομάτων στην σκυταλοδρομία των ψευτο-διαπραγματεύσεων από το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ μέχρι και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Και ήρθε η ώρα της …απεργίας.

Δεν γνωρίζουμε αν και αυτό είναι μέρος της συνεννόησης με τον κ. Κυριακόπουλο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αλλά δεν έχει πλέον και τόση σημασία…

Όπως δήλωσα και στο Συμβούλιο, εμείς θα υποστηρίξουμε κάθε απεργιακή δράση που θα αναληφθεί με βάση το πλαίσιο απόφασης της Γεν. Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Δεν θα νομιμοποιήσουμε όμως την απάτη αυτής της διαπραγμάτευσης.

Προτείναμε στο Συμβούλιο, όπως και άλλοι συνάδελφοι, παρά τις δυσκολίες για τις οποίες είναι απόλυτα υπεύθυνοι αυτοί που εμπόδισαν να κατέβει εξ αρχής ο κλάδος σε απεργιακή κινητοποίηση με βάση της αποφάσεις της ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ, τον συντονισμό της απεργιακής δράσης με τους συναδέλφους των άλλων Ενώσεων, προκειμένου έστω και εκ των υστέρων να διεκδικήσουμε δυναμικά και άμεσα με κινητοποίηση του κλάδου σε απεργία απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες, την επιβίωση του στοιχειώδους δικαιώματος στην ασφάλιση και των κατακτήσεων του κλάδου στα πάνω από 100 χρόνια οργανωμένης ύπαρξής του, όπως αυτές έχουν κατοχυρωθεί στην λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ δεν αφορά μόνο την ασφάλιση, αλλά το δικαίωμα στην δουλειά, τις συλλογικές συμβάσεις και ένα άλλο, κάθε άλλο παρά μνημονιακό επίπεδο κατακτήσεων για το οποίο κάθε κλάδος εργαζόμενων πρέπει σήμερα να παλέψει μαζί μας.

Γ. Αγγέλης,

μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ,

εκλεγμένος με τηνΠρωτοβουλία για την Ανατροπή

Από το mediatvnews:

Η ΕΣΗΕΑ θέλει απεργία για να περάσει το πρώτο σχέδιο καναλαρχών για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Φθάσαμε πλέον στο κατώτατο σκαλί ως κλάδος. Ο εκπρόσωπος των καναλαρχών Πάνος Κυριακόπουλος απέρριψε την πρόταση του(!) για θέσπιση πόρου 4% στη διαφήμιση επειδή ορίστηκε τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αντί να υλοποιήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης που μιλούσε ξεκάθαρα για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, αποφάσισε σήμερα να κάνει 24ωρη απεργία για να περάσει το πρώτο σχέδιο-πρόταση Κυριακόπουλου!

Αυτή είναι δική μας κρίση, στην ΕΣΗΕΑ λένε πως η απεργία γίνεται με πλαίσιο την πρόταση Καπάκου. Η οποία πρόταση είναι σχεδόν ταυτόσημη με την πρώτη πρόταση του Π. Κυριακόπουλου(της 4ης Ιούλη 2017).

Σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επικράτησε ένταση καθώς αποχώρησαν ο Γιάννης Αγγέλης από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (σε άλλη ανάρτηση η δήλωση αποχώρησή του) και ο Μαζανίτης της πλειοψηφούσας πααράταξης Αντωνιάδου επειδή δεν ήθελε καθόλου απεργία…

Τελικά την πρόταση Αντωνιάδου, να γίνει δηλαδή 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ με αίτημα την πρόταση Καπάκου για τον ΕΔΟΕΑΠ, ψήφισαν 4 μέλη του ΔΣ, ενώ καταψήφισαν οι Νανά Νταουντάκη (Μαχόμενοι δημοσιογράφοι) και Γ. Μηλιώνης (Δημοσιογραφική Συνεργασία). Καθυστερημένος στο ΔΣ ήταν ο Δ. Τσαλαπάτης.

Είναι φανερό πως μετά τα όσα λέει ο εκπρόσωπος των καναλαρχών, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μεταλλαχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ ως ταμείο υγείας και περίθαλψης για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Οι καναλάρχες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας αναβάθμισε ως προνομιακούς συνομιλητές, θέτοντας ως προαπαιτούμενο στην όποια παρέμβασή της, τη σύμφωνη γνώμη τους, δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ευρώ για την ασφάλιση των εργαζομένων τους. Δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές εδώ και ενάμισι χρόνο και είναι άρχοντες…

Το ζήτημα είναι πως ανέχονται οι δημοσιογράφοι, ακόμη και οι ενσωματωμένοι σε διάφορα κέντρα, τόσο μεγάλο εμπαιγμό και να τους κοροϊδεύουν στα μούτρα τους.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αυτή η κατάσταση θα σέρνεται, έως ότου οι εργοδότες πάρουν ό,τι και όσα επιθυμούν…Το παιχνίδι είναι ξεπουλημένο από Αθήνα, με τους εν Θεσσαλονίκη πλειοψηφούντες σε ρόλο ανήμπορης μοιρολογίστρας. Η ΕΣΗΕΜΘ παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά παρατηρεί ότι βρισκόμαστε σε τέλμα, ενώ συμμετέχει στις τριμερείς και  όλα τα συντονιστικά, έχοντας την ίδια ευθύνη με τους Αθηναίους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *