ΓΑΛΛΙΑ Πρεμιέρα κινητοποιήσεων κατά της αντεργατικής μεταρρύθμισης Μακρόν.

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στη Γαλλία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των γαλλικών συνδικάτων: CGT, Solidaires, FSU, Unef, αλλά και δυνάμεων των Force Ouvrière, CFE-CGC, CFDT, CFTC, UNSA, εργαζόμενων χωρίς χαρτιά, ανθρώπων του τσίρκου και μαθητών.

Κατέκλυσαν τους δρόμους 180 πόλεων σήμερα Τρίτη, στην πρώτη φετινή κινητοποίηση κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, επί το δυσμενέστερο για τον χώρο της εργασίας, που προωθεί ο νέος πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Οι οργανωτές υπολογίζουν ότι πάνω από 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην έναρξη του θερμού κοινωνικά φθινόπωρου, όπως προμηνύει η σημερινή εργατική κινητοποίηση. Στο Παρίσι πήραν μέρος 60.000, όπως και στη Μασσαλία, στη Ναντ 10.000, το  ίδιο και στη γειτονική Ρεν, στο  Μπορντό 12.000.

Το κομμουνιστικό συνδικάτο CGT εκτιμάει ότι πραγματοποιήθηκε μία ισχυρή κοινωνική κινητοποίηση, την πρώτη της προεδρίας Μακρόν, ενώ ο επικεφαλής του Φιλίπ Μαρινέ είπε ότι ήταν ένα επιτυχημένο τεστ.

Η πορεία στο Παρίσι σε εορταστική ατμόσφαιρα από την πλατεία της Βαστίλης και κατευθύνθηκε στην Πλας ντ’ Ιταλί, υπό τους ήχους μιάς μπάντας αποτελούμενης από πλανόδιους μουσικούς, μερικοί από  τους οποίους ήταν μεταμφιεσμένοι σε κλόουν.

Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν μέλη συνδικάτων, αριστερών-κομμουνιστικών οργανώσεων, αντιεξουσιαστές-αναρχικοί. Με καλή συνεργασία, ιδιαίτερα στη βοορειοδυτική Γαλλία (Ναντ, Ρεν).

Από πολλές πλευρές των κινημάτων εκφραζόταν το βράδυ ικανοποίηση γι αυτή την πρώτη φετινή εργατική κινητοποίηση στη Γαλλία και την Ευρώπη.

I,B&S

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *