Γένοβα 2001 – Αμβούργο 2017 – Η «τυχαία» επανάληψη του ακραίου κατασταλτικού επιθετικού δόγματος της ασφυξίας

Στη Γένοβα τον Ιούλη του 2001 κατά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις κατά της G8, από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν και άλλοι νεκροί, πέραν της δολοφονίας του CARLO JULIANI από ιταλό αστυνομικό.

Το ακραίο κατασταλτικό επιθετικό δόγμα της απόπειρας πρόκλησης ασφυξίας σε συγκεκριμένα τμήματα διαδηλωτών (black bloc), επαναλήφθηκε κατά τη μεγάλη κινητοποίηση κατά της G20 τον Ιούλη του 2017 στο Αμβούργο.

Δύο χαρακτηριστικές «στιγμές» από τις κινητοποιήσεις τόσο στη Γένοβα όσο και στο Αμβούργο, μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους που είναι αδύνατο να μη τις εντάξει κανείς σε ένα ταυτόσημο πλαίσιο κατάργησης κάθε έννοιας δημοκρατικής επίφασης στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων μπλοκ διαδηλωτών από το κράτος… «δικαίου»: Προληπτική καταστολή, διασπορά πανικού στους συγκεντρωμένους, συντονισμός της επιχείρησης από αέρος (αστυνομικά ελικόπτερα), κατά μέτωπο επίθεση, περικύκλωση μιας πορείας στον κατάλληλο τόπο-παγίδα (δρόμοι με ψηλούς τοίχους δεξιά κι αριστερά) , ρίψη δακρυγόνων, απώθηση με αντλίες νερού, συνεχής πίεση πάνω στο πλήθος σε σημείο ασφυξίας, κακοποιήσεις και συλλήψεις. Σε τέτοιες συνθήκες πρόκλησης πανικού και ασφυξίας χωρίς εξόδους διαφυγής, καμία δραματική εξέλιξη δεν μπορεί να αποκλειστεί για τις ζωές των ανθρώπων.

Κι όμως: η εφαρμογή αυτού του δόγματος, πέρασε στα «ψιλά». Αλλά, τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μαρτυρούν την «τυχαία» επανάληψη της ιστορίας της καταστολής στην Ευρώπη που αφορά τους πραγματικούς φόβους του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στους έμπρακτους αμφισβητίες του. Γι’ αυτό φαίνεται να επιτίθεται εναντίον τους με τη μεγαλύτερη μανία.

Δείτε και συγκρίνετε την εφαρμογή του δόγματος της ασφυξίας σε δύο ταυτόσημες περιπτώσεις στο Αμβούργο (2017) και στη Γένοβα (2001). 

G20 HAMBURG – POLIZEI STÜRMT SCHWARZEN BLOCK #WELCOMETOHELL

https://youtu.be/E3dTa0e5f7k

Genova, 20 luglio 2001, carica di via Tolemaide

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *