RTVV «Μαύρο» αλά ΕΡΤ και στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Βαλένθια.- Σε ζωντανή μετάδοση οι «μάχες» αστυνομικών με εργαζόμενους, που κράτησαν για ώρες στον αέρα τις εικόνες.

Η ληστρική πολιτική  των κυρίαρχων έχει βάλει στο στόχαστρο κάθε τι  το δημόσιο -τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια  ενημέρωση, την ίδια την δημοκρατία εν τέλει. Τα παραδείγματα στην μνημονιακή Ελλάδα πολλά. Από το νερό και τις εξορύξεις χρυσού,  μέχρι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως τη  βλέπουμε με το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Και σαν μικρόβιο, αυτές  οι ολοκληρωτικές μέθοδοι βρίσκουν πολλούς μιμητές.

Η κυβέρνηση της περιφέρειας της Βαλένθια στην Ισπανία (ίδιου προσανατολισμού με του δεξιού πρωθυπουργού της Ισπανίας) αποφάσισε να εφαρμόσει  τις μεθόδους της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όπως με τις ΄»χειροπέδες» στην ΕΡΤ. Αποφάσισε να εισβάλει στο κτίριο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Βαλένθια RTVV για να κόψει το σήμα από το Canal 9 , όπου όμως οι αστυνομικοί βρήκαν την αντίσταση των εργαζομένων, οι οι οποίοι κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτές τις συχνότητες  και να μεταδίδουν ζωντανά στον αέρα τα διαδραματιζόμενα μέσα στο  χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Βαλένθια.

Ο θάνατος ενός καναλιού που εξέπεμπε από  το 1989 μεταδόθηκε ζωντανά από τα στούντιο της τηλεόρασης. Σε μια ολονύχτια μετάδοση, οι δημοσιογράφοι έδιναν όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». «Το ραδιόφωνο έκλεισε, αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να εκπέμπει. Παρά τις επανειλημμένες απόπειρες να κοπεί το σήμα, αυτό παραμένει χάρη στην αντίσταση των εργαζομένων», τόνισε η ίδια εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Ηταν μια νύχτα θλίψης, αλλά ταυτόχρονα μια νύχτα αξέχαστη και συγκινητική, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να εκπέμπουμε».

Τι είχε προηγηθεί; Γύρω  στα μεσάνυχτα προχθές, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κτίριο της RTVV, εγκλωβίζοντας αρκετούς εργαζόμενους μέσα στις εγκαταστάσεις. Αμέσως έγινε κάλεσμα για συμπαράσταση και εκατοντάδες εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι συνέρρευσαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνθηκαν στον Κεντρικό Έλεγχο προκειμένου να ρίξουν το σήμα της RTVV. Κατάφεραν να σιγήσουν το ραδιόφωνο και το ένα από τα 2 κανάλια. Οι εργαζόμενοι μέσα στο κτίριο ανασυντάχθηκαν, μετακίνησαν το απευθείας πρόγραμμα στο 2ο κανάλι και έβγαλαν ζωντανά στον αέρα τους ένστολους να κόβουν καλώδια από τον Κεντρικό Έλεγχο, ενώ εργαζόμενοι κατευθύνονται προς τον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Την ίδια ώρα ο συγκεντρωμένος κόσμος άνοιγε την πύλη και εισέρχονταν στο προαύλιο του κτιρίου. Οι συνάδελφοι τους είχαν εντοπίσει τους εργολάβους του «μαύρου» στους διαδρόμους έξω από τον Κεντρικό Έλεγχο και τους εκδίωκαν με κυνηγητό στους διαδρόμους ανακαταλαμβάνοντας τη ροή του προγράμματος. Στις 5.30 περίπου το πρωί και ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση, έγινε αντεπίθεση στο προαύλιο από τον συγκεντρωμένο κόσμο και εκδίωξε τις αστυνομικές δυνάμεις, που βρέθηκαν να φυλάνε στριμωγμένοι μια και μόνη είσοδο, με όλο το υπόλοιπο κτίριο να είναι στα χέρια των εργαζομένων.

Όμως χθες το μεσημέρι οι «εκκαθαριστές» έκοψαν το ρεύμα σε όλους τους χώρους του σταθμού και σίγησαν τα μικρόφωνα, τα μόνιτορ και οι  κονσόλες. Παράλληλα, έπεσε από τον αέρα και ο δικτυακός τόπος του καναλιού. Πάντως, ομάδα εργαζόμενων του ραδιοφώνου κατάφεραν να εκπέμψουν μέσω Διαδικτύου ραδιοφωνική εκπομπή.

Η τοπική κυβέρνηση της Βαλένθια ανακοίνωσε το κλείσιμο του σταθμού στις 5 Νοεμβρίου, λίγο μετά την απόφαση δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απόλυση 1.000 εκ των συνολικά 1.700 εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους επαναπροσλάβει. Το θέμα έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση στην Ισπανία. Κάνουν λόγο για «πραξικόπημα που θύμισε τις μέρες της 23ης Φεβρουαρίου 1981» (του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ισπανία).

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ RTVValencia ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Παρακολουθείστε εδώ τα τελευταία λεπτά πριν το ισπανικό «μαύρο» στις οθόνες της δημόσιας τηλεόρασης στη Βαλένθια… los últimos minutos de Canal Nou

 

One Response to RTVV «Μαύρο» αλά ΕΡΤ και στη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Βαλένθια.- Σε ζωντανή μετάδοση οι «μάχες» αστυνομικών με εργαζόμενους, που κράτησαν για ώρες στον αέρα τις εικόνες.

  1. Ο/Η ΕΡΤ-RTVV δεσμοί αλληλεγγύης λέει:

    Ακούγαμε από τους διάφορους ξένους συντρόφους ότι περίμεναν από εμάς να… ξεκινήσουμε και να δείξουμε το δρόμο των μεγάλων εξεγέρσεων και τελικά αυτό που είδαν να μεταλαμπαδεύεται από την Ελλάδα είναι… το κυβερνητικό «μαύρο» στην ΕΡΤ. Έτσι και στην RTVVαλένθια.
    Τι λέτε, στον συντονισμό των «μαύρων» κυβερνήσεων, εμείς δεν πρέπει να προτάξουμε το μόνο όπλο μας: την αλληλεγγύη. Εμπρός λοιπόν, άμεσα «αδελφορποίηση» ΕΡΤ-RTVV και η μία να γίνει ανταποκρίτρια της άλλης. Να και το πρόπλασμα ενός νέου «δικτύου ελεύθερων δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *