ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Τελειωμό δεν έχει η κοροϊδία της Σουλοπούλου και της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 

Πάλι στην ίδια αναταραχή με καθυστερήσεις στις πληρωμές κυλάει τις εφημερίδες η εκδότρια Σουλοπούλου, παρά τα τόσα που έχουν γίνει στο συγκρότημα της Μακεδονικής ΕΕ την τελευταία διετία, με τη σφαγή των εργαζομένων που έμειναν οι μισοί, τον εξαναγκασμό σε εθελούσια έξοδο περίπου 60, την υπογραφή (υπό τις ευλογίες της Ένωσης) ατομικών συμβάσεων με περικοπές 30% από όσους έμειναν (περίπου 100 από 200 – 36 οι δημοσιογράφοι από τους 77 που ήταν πριν), έως τις 13 απολύσεις δημοσιογράφων που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις (20 συνολικά).

Στη φωτο: 75η ΔΕΘ, 2010, στο περίπτερο της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», χαρούλες της Σουλοπούλου με τον σημερινό αρχηγό της συγκυβέρνησης των προθύμων.

Παρασκευή 23 του μήνα αύριο και η διοίκηση των εφημερίδων Μακεδονία-Θεσσαλονίκη έκανε γνωστό πως δεν θα πληρώσει τους εργαζόμενους, ούτε καν το έναντι ποσό (30%) του μισθού Οκτωβρίου. Από το καλοκαίρι η Σουλοπούλου άρχισε να καθυστερεί την καταβολή του μισθού που είχε δεσμευτεί γραπτώς να κάνει στις 5 κάθε μήνα –κάτι το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογητική βάση για το σχέδιο εκδίωξης των μισών εργαζομένων και την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων. Τι έγινε η κορωνίδα τόσο της Σουλοπούλου όσο και της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ: “Έτσι σώζεται το μαγαζί και πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι”;

Στον αέρα πλανάται… το χέρι της Ένωσης στη σιωπηρή συγκατάθεση στις καθυστερήσεις, οι οποίες έφθασαν στις 20 του μήνα κι αυτό για το 30%. Το 40% του Σεπτεμβρίου καταβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου και η εξόφληση του υπολοίπου 30% στις 9/11 κι αυτό μετά από απειλή απεργίας! Ενώ από τον μισθό του Οκτωβρίου δεν έχει καταβληθεί τίποτε μέχρι σήμερα.

Οι εργαζόμενοι σε ενημερωτική συνέλευση πριν ακριβώς δυο βδομάδες (8/11) είχαν ζητήσει την πραγματοποίηση εργασιακής συνέλευσης για να δοθεί ένα τέλος σ΄ αυτήν την κοροϊδία. Όμως το δσ της ΕΣΗΕΜΘ τους αγνόησε και την καλεί για αύριο Παρασκευή το πρωί! Μια μέρα πολύ δύσκολη για τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (αφού βγαίνουν δυο φύλλα) και φέρνοντάς τους προ της αδυναμίας να προκηρυχθεί απεργία την ίδια μέρα –για να μπλοκαριστεί το κυριακάτικο, όπως είχαν ζητήσει στη συνέλευση προ δυο βδομάδων. Γιατί δεν κάλεσαν την εργασιακή νωρίτερα ώστε οποιαδήποτε απόφαση να μπορούσε να ισχύει από σήμερα; Προφανώς και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ δεν θέλει, ευρισκόμενη σε πλήρη συντονισμό με την εκδότρια.

Άλλωστε συμπορεύονται τα κάθε λογής αφεντικά με τους μνημονιακούς μερκελόφρονες “συνδικαλιστές”! Όμως, το ερώτημα είναι: οι εργαζόμενοι τι κάνουν και πιο συγκεκριμένα αυτοί που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις; Δεν αισθάνονται την κοροϊδία ή λένε απλώς… ψιχαλίζει;!

Ν Ε Ο ! – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11/2012 –

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΣΠΟΡτουΒΟΡΡΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!

ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΣΗΕΜΘ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ!!! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΣΤΡ. ΚΑΛΛΑΡΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙ ΛΟΓΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΣ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ… ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ!!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ… ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ»: ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΥΣ, ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ, ΦΙΛΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ, ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΕΣ…!!!

13 Responses to ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Τελειωμό δεν έχει η κοροϊδία της Σουλοπούλου και της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ

 1. Ο/Η Mpaltas apergiakos λέει:

  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

  Πάρτε μια γεύση για τον ενδεδειγμένο τρόπο αντίδρασης.

  Περιέχεται στην ταινία: «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» με τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο.

  Πάτε στο 1.25΄.28΄΄ ανοίγοντας πρώτα το: http://www.youtube.com/watch?v=eVDQtyb2l_E&feature=related

 2. Ο/Η ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΚΩΝ ΜΑΝΤΑΤΩΝ λέει:

  Και ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ετοιμάζεται για οριστικό λουκέτο στα τέλη του Γενάρη του 2013. Αυτό, τουλάχιστον, μου είπε ένα αξιόπιστο πουλάκι από την Αθήνα.
  Γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες οι κύριοι της ΕΣΗΕΜ-Θ;
  Ή περιμένουν και πάλι να τρέξουν πίσω από τις εξελίξεις, όταν θα είναι πια πολύ αργά;

 3. Ο/Η "Οι αντάρτες της Βεγγάζης" λέει:

  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, ΕΡΤ3, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΜΜΕ-ΣΦΑΓΕΙΑ

  Και μετά τους πειράζει που ο άλλος είπε ότι «θα έχουν την τύχη του αμερικανού πρεσβευτή στη Βεγγάζη»…, όπως προηγουμένως και ο Καντάφι και όσοι άλλοι κοροϊδεύουν τους πολλούς τόσο πολύ!!!

 4. Ο/Η Δεκατρείς και ο κούκος λέει:

  Δεν ξέρω εάν το καταλάβατε, αλλά σήμερα στην Ένωση ήταν όλοι μια…ωραία ατμόσφαιρα.
  .
  Στην Ιπποκρατους περισσότεροι μαζεύονται!
  !
  Δεν γεμιζανε ταξί, ούτε με τον ταξιτζή.

  Ητανε δυο, ήτανε τρεις,
  ήταν όλοι κι όλοι δεκατρείς,
  Πανε απο εδώ, πανε απο κεί,
  Για να φαίνονται πολλοί,
  Χάλβαδες εργοδοτικοι…

 5. Ο/Η Δεκατρείς και ο κούκος 2 λέει:

  Παλιόπαιδα, πολύ την πικρανατε την Ιουδαια με την απουσία σας. Προσέξτε μην τα πάρει στο κρανίο και εισηγηθεί στην προϊσταμένη της να πάρετε την επόμενη δόση μισθού (19,78%) στα τέλη Ιανουαρίου.

 6. Ο/Η Α(συ)νάδελφος λέει:

  Ερώτημα προς απάντηση: Γιατί μέλη της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ έλεγαν μέσα στα γραφεία ότι δεν ήξεραν για το αίτημα των δημοσιογράφων για εργασιακή συνέλευση και άμεσες κινητοποιήσεις; Γιατί τα έρριχναν στην Πλήκα (ναι αυτήν που το παίζει συριζαία αν και είναι «κολητή» της Μπακογιάννη -ιδεολογικά εννούμε); Έστω ότι φταίει… η Ιουδαία, αλλά τώρα που το έμαθαν τι σκοπεύουν να κάνουν; Θα σκίσουν τα αγωνιστικά… καλσόν; Δεν θέλω να απογοητεύσω τους συναδέλφους που έχουν μείνει, αλλά αν ακούσουν μεσοβδόμαδα να ξιφουλκούν οι της πλειοψηφίας υπέρ κινητοποιήσεων, απλά (το ξέρουν το κόλπο) θα έχουν μάθει ότι η Σουλοπούλου θα τους ρίξει κάποια ψίχουλα και θα τις αναστείλουν ως είθισται! Ας δούνε το βίντεο του απεργιακού μπαλτά (πρώτο σχόλιο παραπάνω).

 7. Ο/Η Απορών λέει:

  Αλήθεια, ο κύριος διευθυντής της Μακεδονίας προσήλθε στην εργασιακή συνέλευση; Διότι δεν είχε χάσει καμμία στο πρόσφατο παρελθόν. Τότε που έκανε όλη τη βρωμοδουλιά για την Σουλοπούλου με την εφαρμογή του σχεδίου σφαγής των εργαζομένων.

 8. Ο/Η Εξωθεσμικός λέει:

  Παιδιά, εντάξει η Ιουδαία κι ο ινστρούχτορας, αλλά ο ευρωπαίος πρόεδρος τι έλεγε; Περίμενε τα μαντάτα των ηγετών για να δεί μέχρι που θα χρειαστεί να ξανα-υποχωρήσει; Το άτιμο το… Μνημόνιο 4, δεν λέει να έρθει και θα του βγάλουν τη ψυχή του ανθρώπου!

 9. Ο/Η Δεκατρεις και ο κούκος 3 λέει:

  Αν ήξεραν οι Συριζαιοι πόσες ψήφους έχουν χάσει από τη δράση της Ιουδαίας θα την είχαν στείλει σούμπιτο εκεί που πραγματικά ιδεολογικά ανήκει,στην αγκάλη της Ντόρας Μπακογιάννη.

 10. Ο/Η Παλιός λέει:

  «Ένας Γερμανός και μια Εβραία, παντρευτήκαν κάποιο καλοκαίρι…»

  Στίχοι από ένα ωραίο αντιρατσιστικό, αντιμιλιταριστικό, τραγούδι του Κώστα Χατζή.

  Τώρα, η Ιουδαία το πήρε στην κυριολεξία και έπιασε φιλίες με την Μέρκελ.

  Μεγάλη σύγχυση αυτή η αριστερά για οικιακή χρήση.

 11. Ο/Η Μακεδονοκλάστης λέει:

  Μάθαμε ότι το μέλος της διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ που εργάζεται στη Μακεδονία είπε στους διαμαρτυρόμενους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι η διοίκηση της εταιρείας θα βάλει τη Δευτέρα το 25% του μισθού Οκτωβρίου και θα προσπαθήσει για… «κάτι περισσότερο»! Δηλαδή με πόσο θα ήταν ευχαριστημένοι οι… θεσμικοί συνδικαλιστές, με 26,2% ή 27,6% ή… Κι αν αύριο τους βάλουν 30% θα πανηγυρίζουν; Εκεί πάει το «αριστερά για οικιακή χρήση» του «Παλιός»; Καλόόόόόό… Θα μπορεί ας πούμε να διατυπωθεί και ως «αριστερά εταιρικής χρήσης»!

 12. Ο/Η Νέος λέει:

  Μπράβο Μακεδονοκλάστη για το «αριστερά εταιρικής χρήσης», να το χρησιμοποιούμε για τέτοιους τύπους που λάθρα είναι στην αριστερά ή εσχάτως είδαν φως… κυβερνητικό και σπεύσαν!

 13. Ο/Η Οτι να ναι... λέει:

  Ως γνωστόν στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώνεις. Οσο η Ιουδαια ειναι αριστερή άλλο τόσο ο Μιχαλολιακος θαυμάζει τον Αρη Βελουχιωτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *