Monthly Archives: Σεπτέμβριος 2017

Απεργούμε για τον ΕΔΟΕΑΠ και όχι για την κυβέρνηση και τ’ αφεντικά.

Να ανατρέψουμε το αίτημα της απεργίας για τον ΕΔΟΕΑΠ
Από την Πόπη Χριστοδουλίδου

Η κ. Αντωνιάδου και οι άλλοι τρεις που ψήφισαν αυτό το πλαίσιο απεργίας, (Καπάκος, Διόγος, Αγάτσα), μας ζητούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ να απεργήσουμε για τις προτάσεις- Καπάκου-Κυριακόπουλου (μοιάζουν τόσο πολύ όμως)…

Απεργοσπάστες δεν γινόμαστε ποτέ, ποτέ, ποτέεεεεεεε!!!

Διαφωνούμε με μία ή δύο 24ωρες- μας εμπαίζετε- αλλά, θα ανατρέψουμε το πλαίσιο της απεργίας. Θα το δείτε.
Δεν θα σας την δώσουμε αυτή την απεργία να μας ξεφτιλίσετε όλους…Ποτέ!

Για τα αφεντικά και την κυβέρνηση, εμείς δεν απεργούμε –η Γ.Σ ζήτησε και ψήφισε απεργία διαρκείας και αποκλειστικά μόνο για τον ΕΔΟΕΑΠ και την θεσμοθέτηση πόρου -Όχι για τους Καπακοκυριακόπουλοπετρόπουλους, Παππάδες και λοιπούς

Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος διοικητικού συμβουλίου ΕΔΟΕΑΠ

ΕΔΟΕΑΠ Νέο φιάσκο σε παγίδα διαρκείας, καταγγέλλει ο Γ. Αγγέλης.

Δήλωση προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Μετά το έγγραφο απάντηση Κυριακόπουλου στις «προτάσεις» της ΕΣΗΕΑ γίνεται απολύτως σαφές ότι οι περιβόητη πρόταση Καπάκου – Κυριακόπουλου, σε όλες τις παραλλαγές της, ήταν απλώς το όχημα για να συρθεί ο κλάδος σε ένα σήριαλ διαπραγματεύσεων που θα τον απομακρύνει, με βάση τις επιλογές της πλειοψηφίας του Συμβουλίου , από κάθε απεργιακή δράση διεκδίκησης της ασφάλισής του και του ΕΔΟΕΑΠ.

Το έχουμε ζήσει αυτό για ενάμιση χρόνο και πάλι, με τα περιβόητα non paper Κυριακόπουλου που τότε είχε αναλάβει να διαπραγματεύεται η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ.

Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ αυτό δείχνει ότι δεν πρόκειται για φιάσκο αλλά για μία παγίδα διαρκείας που έχουν εμπλέξει τον κλάδο.

Οι ευθύνες είναι σαφείς και φέρουν τα ονοματεπώνυμα των πρωταγωνιστών της.

Τώρα το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έρχεται να προτείνει – μαζί και ο «πρωταγωνιστής» κ. Καπάκος – απεργιακή δράση αφού πριν για μήνες φρόντισε να σπείρει την απογοήτευση στον κλάδο αποκλείοντας και ακυρώνοντας δια τα αναβολής τις αποφάσεις (ΓΣ ΕΔΟΕΑΠ) για απεργία.

Όπως φαίνεται έχει ολοκληρωθεί η διαθέσιμη λίστα ονομάτων στην σκυταλοδρομία των ψευτο-διαπραγματεύσεων από το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ μέχρι και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Και ήρθε η ώρα της …απεργίας.

Δεν γνωρίζουμε αν και αυτό είναι μέρος της συνεννόησης με τον κ. Κυριακόπουλο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αλλά δεν έχει πλέον και τόση σημασία…

Όπως δήλωσα και στο Συμβούλιο, εμείς θα υποστηρίξουμε κάθε απεργιακή δράση που θα αναληφθεί με βάση το πλαίσιο απόφασης της Γεν. Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Δεν θα νομιμοποιήσουμε όμως την απάτη αυτής της διαπραγμάτευσης.

Προτείναμε στο Συμβούλιο, όπως και άλλοι συνάδελφοι, παρά τις δυσκολίες για τις οποίες είναι απόλυτα υπεύθυνοι αυτοί που εμπόδισαν να κατέβει εξ αρχής ο κλάδος σε απεργιακή κινητοποίηση με βάση της αποφάσεις της ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ, τον συντονισμό της απεργιακής δράσης με τους συναδέλφους των άλλων Ενώσεων, προκειμένου έστω και εκ των υστέρων να διεκδικήσουμε δυναμικά και άμεσα με κινητοποίηση του κλάδου σε απεργία απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες, την επιβίωση του στοιχειώδους δικαιώματος στην ασφάλιση και των κατακτήσεων του κλάδου στα πάνω από 100 χρόνια οργανωμένης ύπαρξής του, όπως αυτές έχουν κατοχυρωθεί στην λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ δεν αφορά μόνο την ασφάλιση, αλλά το δικαίωμα στην δουλειά, τις συλλογικές συμβάσεις και ένα άλλο, κάθε άλλο παρά μνημονιακό επίπεδο κατακτήσεων για το οποίο κάθε κλάδος εργαζόμενων πρέπει σήμερα να παλέψει μαζί μας.

Γ. Αγγέλης,

μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ,

εκλεγμένος με τηνΠρωτοβουλία για την Ανατροπή

Από το mediatvnews:

Η ΕΣΗΕΑ θέλει απεργία για να περάσει το πρώτο σχέδιο καναλαρχών για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Φθάσαμε πλέον στο κατώτατο σκαλί ως κλάδος. Ο εκπρόσωπος των καναλαρχών Πάνος Κυριακόπουλος απέρριψε την πρόταση του(!) για θέσπιση πόρου 4% στη διαφήμιση επειδή ορίστηκε τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αντί να υλοποιήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης που μιλούσε ξεκάθαρα για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, αποφάσισε σήμερα να κάνει 24ωρη απεργία για να περάσει το πρώτο σχέδιο-πρόταση Κυριακόπουλου!

Αυτή είναι δική μας κρίση, στην ΕΣΗΕΑ λένε πως η απεργία γίνεται με πλαίσιο την πρόταση Καπάκου. Η οποία πρόταση είναι σχεδόν ταυτόσημη με την πρώτη πρόταση του Π. Κυριακόπουλου(της 4ης Ιούλη 2017).

Σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επικράτησε ένταση καθώς αποχώρησαν ο Γιάννης Αγγέλης από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (σε άλλη ανάρτηση η δήλωση αποχώρησή του) και ο Μαζανίτης της πλειοψηφούσας πααράταξης Αντωνιάδου επειδή δεν ήθελε καθόλου απεργία…

Τελικά την πρόταση Αντωνιάδου, να γίνει δηλαδή 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ με αίτημα την πρόταση Καπάκου για τον ΕΔΟΕΑΠ, ψήφισαν 4 μέλη του ΔΣ, ενώ καταψήφισαν οι Νανά Νταουντάκη (Μαχόμενοι δημοσιογράφοι) και Γ. Μηλιώνης (Δημοσιογραφική Συνεργασία). Καθυστερημένος στο ΔΣ ήταν ο Δ. Τσαλαπάτης.

Είναι φανερό πως μετά τα όσα λέει ο εκπρόσωπος των καναλαρχών, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μεταλλαχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ ως ταμείο υγείας και περίθαλψης για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Οι καναλάρχες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας αναβάθμισε ως προνομιακούς συνομιλητές, θέτοντας ως προαπαιτούμενο στην όποια παρέμβασή της, τη σύμφωνη γνώμη τους, δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ευρώ για την ασφάλιση των εργαζομένων τους. Δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές εδώ και ενάμισι χρόνο και είναι άρχοντες…

Το ζήτημα είναι πως ανέχονται οι δημοσιογράφοι, ακόμη και οι ενσωματωμένοι σε διάφορα κέντρα, τόσο μεγάλο εμπαιγμό και να τους κοροϊδεύουν στα μούτρα τους.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αυτή η κατάσταση θα σέρνεται, έως ότου οι εργοδότες πάρουν ό,τι και όσα επιθυμούν…Το παιχνίδι είναι ξεπουλημένο από Αθήνα, με τους εν Θεσσαλονίκη πλειοψηφούντες σε ρόλο ανήμπορης μοιρολογίστρας. Η ΕΣΗΕΜΘ παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά παρατηρεί ότι βρισκόμαστε σε τέλμα, ενώ συμμετέχει στις τριμερείς και  όλα τα συντονιστικά, έχοντας την ίδια ευθύνη με τους Αθηναίους.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το δημαρχείο Ιερισσού και τη μήνυση του Πάχτα…

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΡΑ 19:30… Μετά από ολοήμερη ακροαματική διαδικασία, όπου εκτέθηκαν τόσο οι μάρτυρες κατηγορίας όσο και ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Πάχτας, το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης κήρυξε ΑΘΩΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, σχετικά με την υπόθεση για τα γεγονότα διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, που έλαβαν χώρα στο δημαρχείο Ιερισσού το 2012 και τη μήνυση που έστησε ο Πάχτας εναντίον τους…

Από τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους της Χαλκιδικής σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Το πανό είναι για την άλλη δίκη για το λάκο Καρατζά που είχε προγραμματιστεί για σήμερα και αυτή, αλλά αναβλήθηκε για τις 10 Μαίου 2018.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Ζήσαμε απίστευτες στιγμές στο μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση ως εξής: «Είναι θλιβερό μια τοπική κοινωνία να δικάζεται. Το δικαστήριο θεωρεί ότι εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας. Ομόφωνα κηρύσσει αθώους τους κατηγορούμενους». Συγκίνηση, χειροκροτήματα, ζητωκραυγές και συνθήματα στην κατάμεστη αίθουσα: «Με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρετε απ’ τη Χαλκιδική». Η δίκη κράτησε εννέα ώρες, ως τις επτά το απόγευμα. Το κατηγορητήριο κατέρρευσε. Οι κατηγορούμενοι μίλησαν για τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη και ενάντια στην καταστροφή του τόπου. Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους τονίζοντας ότι δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδίδονται. Σήμερα δεν αθωώθηκαν μόνο 20 κάτοικοι της Χαλκιδικής, αποδείχτηκε η στημένη βιομηχανία διώξεων.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού: Τετάρτη 20/9 και Πέμπτη 21/9 στις 9.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 20/9 και Πέμπτη 21/9 ξεκινάνε στη Θεσσαλονίκη δύο δικαστήρια κατά του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το πρώτο αφορά το δημαρχείο και την μήνυση που έστησε ο Πάχτας, όπου δικάζονται 31 άτομα με την κατηγορία της παρέμβασης στο δημαρχείο Ιερισσού το 2012.

Το δεύτερο έχει να κάνει με μία δικογραφία 4700 σελίδων που αφορά την πορεία στο λάκο Καρατζά το 2013 και δικάζονται 26 άτομα. 

Θα ειμαστε όλοι εκεί !!!
#kanenas_monos #skouries

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ Εκδήλωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους. Γεμάτο το πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού.

Γεμάτο ήταν το πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού στην εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνικοί Αγώνες, ποινικοποίηση και καταστολή. Το DNA ως όπλο στην κατασκευή ενόχων» που διοργάνωσε η Επιτροπή Νεολαίας κατά της εξόρυξης. Ο Τάσος Θεοφίλου καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Την Τετάρτη 20 του μήνα δικάζονται 21 άτομα για τα γεγονότα στο δημαρχείο Ιερισσού στις 30 Μαρτίου 2012 και την επόμενη ημέρα αρχίζει η δίκη 26 κατοίκων για την κινητοποίηση στον Λάκκο Καρατζά των Σκουριών τον Μάιο του 2013. Οι κατηγορίες αφορούν και περιστατικά που έλαβαν χώρα και στη Μ.Παναγία καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής από τις αρχές Μαίου μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2013. Πρόκειται για μία δικογραφία 4.700 σελίδων, χαρακτηριστική για το πώς το κράτος έστησε μία βιομηχανία φρονηματικών διώξεων εναντίον του κινήματος.

Στην εισήγηση του ο δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλος μίλησε για το σύνολο του θέματος της καταστροφικής εξόρυξης τονίζοντας ότι οι επιστήμονες του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας έχουν αποφανθεί ότι με τη μέθοδο ακαριαίας τήξης που προτείνει η εταιρία, θα εκλύονται στην ατμόσφαιρα 20 χιλιάδες τόνοι αρσενικού το χρόνο και ενώ το επιτρεπτό όριο για τη δημόσια υγεία είναι 20 κιλά το χρόνο. Πρόσθεσε ότι η μεταλλουργία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σύμβασης γιατί χωρίς αυτήν το δημόσιο δεν έχει έσοδα, χωρίς δηλαδή την παραγωγή καθαρού χρυσού και άλλων μετάλλων στη χώρα μας. Υπογράμμισε δε ότι το αδιέξοδο της Eldorado είναι ότι λόγω μεγάλων ποσοτήτων αρσενικού στη Χαλκιδική δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον βασικό όρο της σύμβασης και ότι το δημόσιο θα έπρεπε να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης και όχι να δίνει άδειες και να πηγαίνει στη διαιτησία.

Η δικηγόρος Αρετή Σκουνάκη τόνισε ότι το DNA δεν αποτελεί απόδειξη ενοχής σε μία ποινική δίκη, ότι το DNA μπορεί να μεταφερθεί και δευτερογενώς από την επαφή με κάποιο άλλο πρόσωπο και με κάποιο αντικείμενο και ανέφερε παραδείγματα δικαστικής πλάνης μετά από επιμόλυνση δειγμάτων αρχικού DNA.

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας Χρήστος Αβραμίδης φώτισε το θέμα της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων ενώ αναφέρθηκε και στον καρκινογόνο αμίαντο που εντόπισε το ΙΓΜΕ στο μετάλλευμα. Όριο ασφαλείας στην εισπνοή ινών αμιάντου είναι το μηδέν σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Τάσος Θεοφίλου είπε ότι η ποινική δικαιοσύνη είναι εξορισμού ταξική και άδικη και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει δημοσιότητα στις δίκες των κατοίκων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι εργάτες της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ.

Πόρτα στη Χρυσή Αυγή από την ΠΟΣΠΕΡΤ/ΕΡΤ.- Καλέσματα φορέων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων για τη δολοφονία από τους φασίστες του Παύλου Φύσσα.- Συγκεντρώσεις και πορέιες Σάββατο 18 και Δευτέρα 18/9.

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τη δολοφονία από τους Χρυσαυγίτες του Παύλο Φύσσα στις 16 και 18/9 σε όλη την Ελλάδα. Με αγώνες να τσακίσουμε τους φασίστες και τα αφεντικά τους.

Σάββατο 16/9: Θεσσαλονίκη 11:00 Άγαλμα Βενιζέλου, Αθήνα 18:00 Σύνταγμα, Δευτέρα 18/9: Αθήνα 17:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Πόρτα έφαγε η Χρυσή Αυγή από την ΕΡΤ μετα την στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αφρούς έβγαλε η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής για τα απανωτά φιάσκο στην προσπάθεια να βάλει την προβιά του πολιτικού κόμματος. Ο φύρερ ζήτησε προβολή από την ΕΡΤ και έφαγε πόρτα από την στάση εργασίας των εργαζόμενων της ΕΡΤ.Ο ρατσιστικός και φασιστικός λόγος παρέμεινε στον υπόνομο, εκεί που είναι η πραγματική του θέση. Μπράβο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

ΚΕΕΡΦΑ

ΠΟΣΠΕΡΤ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ Χ.Α.

Αγία Παρασκευή, 13/09/2017

Σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει στάση εργασίας την ώρα που έχει ζητήσει τη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας της η Χρυσή Αυγή από τη ΔΕΘ.  Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται για την ΕΡΤ της κοινωνίας, δεν μπορούμε να δεχθούμε να προβάλλεται και να αναμεταδίδεται ο ρατσιστικός, διχαστικός λόγος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης και η ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας.

Καλούμε τον κάθε Έλληνα και αντιφασίστα, τη νεολαία, να αντισταθεί στη ναζιστική αυτή οργάνωση και σε όλα όσα πρεσβεύει και να δώσει το «παρών» στις συγκεντρώσεις και τις αντιφασιστικές πορείες που θα γίνουν :  το Σάββατο 16/09/2017, ώρα 18:00 συγκέντρωση στο Σύνταγμα με πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να κλείσουν και τη Δευτέρα 18/09/2017 συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι με πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων και η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου συνεχίζει να υπάρχει χάρη στην ανοχή του κράτους και της δικαστικής εξουσίας. Όλοι μαζί οι δημοκράτες πρέπει να απαιτήσουμε δυναμικά να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα γραφεία ορμητήρια στη Μεσογείων και σε κάθε γειτονιά, να καταδικαστούν οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα.

ΠΟΕΣΥ: Πρόσκληση στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις για το φόνο του Π. Φύσσα

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ενώνει για άλλη μία φορά τη φωνή της με αυτή των μαζικών φορέων, των κοινωνικών οργανώσεων και της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του και τη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής και την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι, καλεί το δημοσιογραφικό κόσμο να στηρίξει και να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6 μ.μ. σε αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα και σε πορεία από τη Βουλή, στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη λεωφόρο Μεσογείων και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6 μ.μ. σε συγκέντρωση και πορεία από το μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία στις 16 Σεπτέμβρη Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου 11πμΗ Πορεία θα κινηθεί προς τα γραφεία της Χρυσης Αυγής σην Θεσσαλονίκη ενώ θα περάσει μπροστά από το αμερικανικό προξενείο.

Αντιφασιστική πορεία: Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.-

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα μήνα από τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις ΗΠΑ.

Καλούν:
Α∆Ε∆Υ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕ∆ΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΝΙΘ, ΟΤΟΕ, ΠΟΕΣΥ, Σωµατεία Εργαζοµένων Νοσοκοµείων Αττικού, Γενηµατάς, Παίδων Πεντέλης, Σύλλογος εργαζοµένων Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, Σωµατείο Συµβασιούχων ΥΠΠΟ, Συµβούλια Ένταξης Μεταναστών ∆ήµων Αθήνας, Κορυδαλλού, Αγίου ∆ηµητρίου, 1ο, 6ο, 7ο Κοινοτικά Συµβούλια ∆ήµου Αθήνας, ∆ηµοτικά Συµβούλια ∆ήµων Νίκαιας, Αγ. Αναργύρων και Βριλλησίων, ∆ηµοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ανοιχτή Πόλη, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Ανταρσία στην Κοκκινιά, Ανταρσία στο Λιµάνι, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Μπαγκλαντές, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Φιλιππινέζων Ελλάδας «Κasapi Hellas», Μουσουλµανική Ένωση Ελλάδας, Σφήνα-Αυτοδιαχειριζόµενος χώρος – Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας… ΚΕΕΡΦΑ… Σύλλογος εργαζομένων ΚΘΒΕ, ΕΝΙΘ, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, ΚΕΕΡΦΑ, ΚΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΑΡΚ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΟΚΔΕ… «Ξεκίνημα»… Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ -Θεσσαλονίκης

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ συγκέντρωση – διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα: ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 18.00 | ΚΑΜΑΡΑ Μαύρο και Κόκκινο/ μέλος Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 

 

Αντιφασιστική Συγκέντρωση – Πορεία

Δευτέρα 18/9, στις 18:00 στην Καμάρα

«Ο Παύλος Φύσσας ζει

Με κοινωνικό και μαχητικό αντιφασισμό»

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ Κοινωνικοί αγώνες, ποινικοποίηση και καταστολή… Το DNA ως όπλο κατασκευής ενόχων.

Εκδήλωση

το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

ώρα 19:00

στον πολιτιστικό Ιερισσού

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
-Στέλιος Νικητόπουλος (δημοσιογράφος),
-Αρετή Σκουνάκη (δικηγόρος),
-Χρήστος Αβραμίδης (δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας),
-Τάσος Θεοφίλου,
*Συμμετέχουν μέλη της ΒΙΟΜΕ

#skouries #kanenas_monos

Το λινκ από τη σελίδα της Επιτροπής Νεολαίας Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού:

https://www.facebook.com/epitropineolaias/photos/a.1724225331186395.1073741829.1717115238564071/1973984932877099/?type=3&theater

Δέστε και στο by mediatvnews:

Ρεπορτάζ Eldorando στην ΕΡΤ με συντάκτες δελτία τύπου της εταιρείας

Εύλογη η απορία του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου ο οποίος γνωρίζει για το θέμα-ρεπορτάζ της Eldorando όσα δεν γνωρίζει κανείς άλλος. Ενώ δίνει το ρεπορτάζ στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, στην τηλεόραση δεν τον βγάζουν. Προφανώς τους φθάνει η συντάκτρια, επίσης από Θεσσαλονίκη, η οποία μεταφέρει τη γραμμή Μητσοτάκη για την εταιρεία. Προφανώς για να έχει και η τηλεόραση της ΕΡΤ την ίδια στάση με τα άλλα ιδιωτικά κανάλια. Κάθε άλλη εξήγηση μας φαίνεται περίεργη. Ή μήπως όχι;

Του Στέλιου Νικητόπουλου στη σελίδα του στο fb

Δεν θα έγραφα το παρακάτω σχόλιο αν δεν με “φούντωναν” καλοί φίλοι. Με ρωτούν λοιπόν γιατί η τηλεοπτική ΕΡΤ δεν αξιοποιεί τους συντάκτες της και γιατί αυτά τα βασικά που είπα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ δεν με βγάζουν να τα πω στην τηλεόραση της ΕΡΤ και έχει φλομώσει ο κόσμος στην αναπαραγωγή της προπαγάνδας των πολιτικών υπηρετών της Eldorado.

Τι να σας πω ρε παιδιά. Πουθενά αλλού, παρά μόνο στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, δεν ακούστηκε η αλήθεια για το αρσενικό, που είναι η βασική αιτία που οι επιστήμονες του ΥΠΕΝ απέρριψαν τη μέθοδο μεταλλουργίας.

Πώς θα καταλάβει ο κόσμος γιατί γίνεται ο κακός χαμός αν δεν πεις ότι θα εκλύονται στην ατμόσφαιρα 20.000 τόνοι αρσενικού το χρόνο αντί για 20 κιλά που είναι το επιτρεπτό όριο;”

Ανέκδοτο!: Ημερίδα της ΕΣΗΕΜΘ για τα fake news με ομιλητές fake news!

Ενάντια στα fake news με πρωταγωνιστή fake news! by mediatvnews

Του Νάσου Μπράτσου στο blog του

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ ότι “Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα “Η Περιφέρεια αφοπλίζει τα Fake News: Πώς μπορούν Δημοσιογράφοι, Μέσα και Κοινό να συμμαχήσουν εναντίον των ψευδών ειδήσεων”. Η ημερίδα διοργανώνεται από την ΕΣΗΕΜ-Θ σε συνεργασία με την ευρωβουλευτή (και μέλος της Ένωσης) Μαρία Σπυράκη, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος), από τις 10.45 ως τις 14.00.

Δημοσιογράφοι τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ, έντυπων, τηλεοπτικών και διαδικτυακών, συζητούν για τη σημασία και τη δυσκολία να αναπτυχθεί ένα σχήμα ενημέρωσης που θα εκκινεί από περιοχές εκτός της κεντρικής σκηνής, θα κρατά αποστάσεις από τη δεξαμενή των αναπαραγόμενων και ανακυκλούμενων ειδήσεων και θα μετρά την αξιοπιστία του με την επαλήθευση και την ανταπόκριση του τοπικού κοινού”.

Στη συνέχεια ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα και εμείς θυμηθήκαμε και επισυνάπτουμε τη δήλωση της Μαρίας Σπυράκη:
«Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον», για να τη διακόψει ο δημοσιογράφος και να τη ρωτήσει ότι «Έχει δικαίωμα ο δημοσιογράφος να αποκρύπτει την είδηση;».

Η Μαρία Σπυράκη, απαντώντας υπογράμμισε ότι «Θα σας πω γιατί το έκανα. Η χώρα καιγόταν και αποφάσισα να μην το πω. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω και το πήρα στο μαξιλάρι μου», για να προσθέσει ότι «Δυστυχώς, δύο χρόνια μετά η Daily Mail, τα έγραψε όλα για την επιχείρηση που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίστηκε με μεγάλη ένταση ανάμεσα στον Μάιο και Ιούνιο του 2012».

Η υποψήφια ευρωβουλευτίνα της ΝΔ σημείωσε ότι «Δεν το είπα νωρίτερα, το κράτησα στο μαξιλάρι μου, και το εξομολογήθηκα στους Έλληνες γιατί πίστευα ότι αυτό ήταν το εθνικό μου καθήκον».

Δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη, αφού οι διοργανωτές επιχείρησαν να περάσουν στην ΠΟΕΣΥ ότι για το ρεπορτάζ στα προσφυγικά στρατόπεδα, οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να εποπτεύονται – καθοδηγούνται από ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Ο Ασύνταχτος έλαβε αι το παρακάτω σχόλιο:

Εκτός από την κυρία αυτή, στο πάνελ θα είναι και ο τύπος που μονίμως καταθέτει εναντίον των δημοσιογράφων και έχει περισσότερες κλήσεις στο πειθαρχικό από ότι ο Καραγκούνης στην Εθνική ποδοσφαίρου. Στον πάνελ είναι και ένας κύριος που μονίμως κάνει clopy right και το 80% των ειδήσεων του προέρχονται από τα social media των εγχώριων «σταρ» αλλά και των αλλοδαπών. Επίσης στον πάνελ υπάρχει και εκπρόσωπος μέσου που κατά παραγγελία παράγει fake news εναντίον των συριζαίων.

Για τον κύριο από το ράδιο Θεσσαλονίκη, δε χρειάζεται να πω εγώ τίποτα…

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

ΓΑΛΛΙΑ Πρεμιέρα κινητοποιήσεων κατά της αντεργατικής μεταρρύθμισης Μακρόν.

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στη Γαλλία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των γαλλικών συνδικάτων: CGT, Solidaires, FSU, Unef, αλλά και δυνάμεων των Force Ouvrière, CFE-CGC, CFDT, CFTC, UNSA, εργαζόμενων χωρίς χαρτιά, ανθρώπων του τσίρκου και μαθητών.

Κατέκλυσαν τους δρόμους 180 πόλεων σήμερα Τρίτη, στην πρώτη φετινή κινητοποίηση κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, επί το δυσμενέστερο για τον χώρο της εργασίας, που προωθεί ο νέος πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Οι οργανωτές υπολογίζουν ότι πάνω από 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην έναρξη του θερμού κοινωνικά φθινόπωρου, όπως προμηνύει η σημερινή εργατική κινητοποίηση. Στο Παρίσι πήραν μέρος 60.000, όπως και στη Μασσαλία, στη Ναντ 10.000, το  ίδιο και στη γειτονική Ρεν, στο  Μπορντό 12.000.

Το κομμουνιστικό συνδικάτο CGT εκτιμάει ότι πραγματοποιήθηκε μία ισχυρή κοινωνική κινητοποίηση, την πρώτη της προεδρίας Μακρόν, ενώ ο επικεφαλής του Φιλίπ Μαρινέ είπε ότι ήταν ένα επιτυχημένο τεστ.

Η πορεία στο Παρίσι σε εορταστική ατμόσφαιρα από την πλατεία της Βαστίλης και κατευθύνθηκε στην Πλας ντ’ Ιταλί, υπό τους ήχους μιάς μπάντας αποτελούμενης από πλανόδιους μουσικούς, μερικοί από  τους οποίους ήταν μεταμφιεσμένοι σε κλόουν.

Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν μέλη συνδικάτων, αριστερών-κομμουνιστικών οργανώσεων, αντιεξουσιαστές-αναρχικοί. Με καλή συνεργασία, ιδιαίτερα στη βοορειοδυτική Γαλλία (Ναντ, Ρεν).

Από πολλές πλευρές των κινημάτων εκφραζόταν το βράδυ ικανοποίηση γι αυτή την πρώτη φετινή εργατική κινητοποίηση στη Γαλλία και την Ευρώπη.

I,B&S

FEST Άμεσης δημοκρατίας 2017, 3η μέρα: Ελεύθερα κοινωνικά εγχειρήματα μακριά από αγορά και κράτος, δυναμική στο σχέδιο ανατροπής του καπιταλισμού, προς μια κοινωνία αυτόνομων κοινοτήτων. Κομμουναλισμός, δημοκρατικός συνομοσπονδισμός, κατάσταση μη-κράτους.

Με την εκδήλωση «Κοινοτισμός και κοινότητες στο σύγχρονο επαναστατικό πρόταγμα», έκλεισε το τριήμερο 8ο Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο στους χώρους του ΑΠΘ. Ομιλητές της χθεσινής συζήτησης ήταν:

-Γρηγόρης Τσιλιμαντός (Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας).

-Daniel Chodorkoff (Συνιδρυτής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας, Μάρσφιλντ, Βερμόντ ΗΠΑ): Δημοκρατικός συνομοσπονδισμός, η κληρονομιά του Murray Bookchin,

-Havin Guneser (Υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών και των δικαιωμάτων των Κούρδων, Αμβούργο): Από τον κοινοτισμό στον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό: έννοιες και εφαρμογές.

Οι τοποθετήσεις και η συζήτηση επικεντρώθηκαν: στα απελευθερωτικά εγχειρήματα μακριά από αγορά και κράτος, σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες, δυναμική στο σχέδιο ανατροπής του καπιταλισμού. Σε μια κοινωνία των μικρών αυτόνομων κοινοτήτων, ως πεδία κοινωνικής συγκρότησης, ρήγμα μέσα στην κρίση. Στους αγώνες στη Ροζάβα, τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό, την  κοινωνική οικολογία, τον κομμουναλισμό,  την κατάσταση μη-κράτους. Αλλά και στα νέα παραδείγματα μέσα σε πόλεις  των ΗΠΑ με συνελεύσεις, άμεση δημοκρατία και κοινότητες.

Αναλυτικά οι ομιλητές είπαν:

Γρηγόρης Τσιλιμαντός (Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας): Απελευθερωτικά εγχειρήματα μακριά από αγορά και κράτος, σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες, δυναμική στο σχέδιο ανατροπής του καπιταλισμού. Για μια κοινωνία των μικρών αυτόνομων κοινοτήτων, ως πεδία κοινωνικής συγκρότησης, ρήγμα μέσα στην κρίση.

Ο ομιλητής άρχισε αμέσως με το ερώτημα τι μπορεί να σημαίνει σήμερα κοινοτισμός και κοινότητες, ποια σημασία έχουν στο σημερινό επαναστατικό  πρόταγμα και πως εντάσσονται σε ένα ανάλογο πολιτικό σχεδιασμό. Η ιδέα του κοινοτισμού είναι πολύ παλιά, όπως και οι  πόλεις. Είναι όμως και πολύ σύγχρονες: η κομμούνα του Παρισιού, τα Σοβιέτ στη Ρωσία, οι κολεκτίβες στην Ισπανία, αλλά και οι Ζαπατίστικες κοινότητες, μαζί με αυτές στη Ροζάβα, σημάδεψαν και σημαδεύουν την καρδιά του επαναστατικού κινήματος. Η αξία αυτών των εξεγέρσεων εστιάζεται στα δομικά χαρακτηριστικά των κοινοτήτων που χτίστηκαν πάνω στα ερείπια του κόσμου της κυριαρχίας. Οι συνελεύσεις, οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, η αναγέννηση των δικαιωμάτων, η αυτομόρφωση και η αυτοοργάνωση της κοινωνικής αναπαραγωγής, χαράζουν το εξεγερτικό αποτύπωμα μπροστά στο οποίο οι κάνες των όπλων δεν είχαν πέρα από το να υπακούσουν.

Πως θα μπορούσαμε να ορίσουμε τις κοινότητες στον δικό μας κόσμο, όπου δεν είμαστε σε κατάσταση ένοπλης πολιορκίας ή δεν βρισκόμαστε κυνηγημένοι στα βουνά της Ροζάβα; Αλλά βιώνουμε την  καταστροφή του πολίτη και των πόλεων, κυνηγημένοι από τον εφιάλτη της ιδιώτευσης, με μόνη εξαίρεση τις κοινωνικές εκρήξεις που τις ακολουθεί πάντα η κατάθλιψη της απογοήτευσης. Οι κοινότητες σήμερα δεν ορίζονται από το έδαφος, από την καταγωγή, από την γεωγραφία, όπως τις γνωρίσαμε παραδοσιακά. Σήμερα οι κοινότητες δεν ορίζονται από το χώρο, αλλά από τα πεδία της κοινωνικής συγκρότησης. Κι αυτή μπορεί να συντελείται στα δικαιώματα, στα έμφυλα χαρακτηριστικά, στα κοινά αγαθά, στα ψηφιακά μέσα, στα εγχειρήματα της οικονομίας πέρα από την αγορά και το κράτος, στις πολιτικές ιδέες. Ένα άτομο σήμερα μπορεί να ανήκει σε πολλές ταυτότητες.

Τη θέση και στάση μας στα εγχειρήματα θα καθορίσει η πολιτική τους στόχευση και οι σχέσεις  που  προκύπτουν από αυτήν ως εμπράγματο αποτύπωμα απέναντι στην επίσημη οικονομία. Διακρίνουμε δυο βασικούς δρόμους: ο ένας που δομείται ως συμπλήρωμα των μεγάλων κενών στο κυρίαρχο σύστημα παραγωγής και λειτουργεί αποσυμπιεστικά στις μεγάλες οξύνσεις. Ή παραμένουν στο περιθώριο και δεν απειλούν ή αφομοιώνονται και γίνονται ΜΚΟ. Ο άλλος δρόμος δομείται στην κατεύθυνση απεμπλοκής από την αγορά και το κράτος. Η πολιτική στόχευση και το πρόταγμα αποτελούν το μέτρο αξιολόγησης των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας. Κι αυτό είναι το  διακύβευμα της απειλής του ρήγματος που έχει προκληθεί μέσα στην κρίση.

Στη συνέχεια ο  εισηγητής αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτά τα εγχειρήματα και αφορούν στην επιβίωσή τους, η οποία με τη σειρά της συναρτάται από  τον εγκλεισμό και την εσωτερική κατάρρευση, αλλά και την καταστολή. Καθοριστικός παράγοντας είναι κατά πόσον καλύπτουν τις συλλογικές κοινωνικές ανάγκες, καθώς και η οργάνωση  των εγχειρημάτων συλλογικά, συμμετοχικά, ισότιμα. Η δε καταστολή μπορεί να προσκρούσει μόνο σε μία ασπίδα: την κοινωνική και συμμετοχική αλληλεγγύη.

Ένας δρόμος μπροστά είναι η δικτύωση των εγχειρημάτων, η οποία πρέπει να βασίζεται στη συνύπαρξη και την πολιτική  στόχευση. Έτσι αλλάζει η δυναμική και η εμβέλεια τους, επεκτείνοντας τους ελεύθερους χώρους και κάνοντας το σύστημα να νοιώθει την ανάσα τους. Είναι η δυναμική μιάς πολιτικής  επιλογής που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ανατροπής του καπιταλισμού… Τα εγχειρήματα και τη  δικτύωσή τους πρέπει να τα δούμε ως απελευθερωτικά εργαστήρια παιδείας της κοινωνικής αναπαραγωγής και  πυρήνες παραδείγματος του πολιτικού  σχεδιασμού για μια κοινωνία των μικρών αυτόνομων κοινοτήτων.

Ασφαλώς και  τα υπάρχοντα οριζόντια εγχειρήματα ισότιμης κοινωνικής αναπαραγωγής από μόνα τους δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά και ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει αν αυτά συρρικνωθούν ή καταστραφούν. Όλα καθορίζονται από  το τι κοινωνία θέλουμε, με ποια οργάνωση, θεσμούς και δομές. Όποιος τα εναποθέτει στη «μεγάλη στιγμή» ήδη έχει στρώσει το χαλί σε μια  νέα κυριαρχία, επιφυλάσσοντας στον εαυτό του μια προνομιακή σχέση μαζί της.

Daniel Chodorkoff (συνιδρυτής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας, Μάρσφιλντ): Συνελεύσεις, άμεση δημοκρατία και κοινότητες μέσα σε πόλεις των ΗΠΑ.

Ο ομιλητής έκανε μία ιστορική αναδρομή στην πορεία, τη δράση και το έργο του αναρχοοικολόγου διανοητή, φιλόσοφου, ακτιβιστή Μάρεϊ Μπούχτσιν, ο οποίος πρωτομίλησε για τον ελευθεριακό δημοτισμό, τον κομμουναλισμό, την κοινωνική οικολογία. Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημερινά παραδείγματα που καταγράφονται σε μικρές πόλεις ή γειτονιές μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ, όπου λειτουργούν συνελεύσεις  κατοίκων που αποφασίζουν για τα δημοτικά πράγματα: από το μικρό Μάρσφιλντ στην βορειοανατολική πολιτεία των ΗΠΑ έως τη Νέα Υόρκη και το νότιο Μανχάταν. Έχουν γίνει καταλήψεις εγκαταλελειμμένων κτιρίων, με τη δημιουργία συνεταιριστικών σπιτιών και αναπτυχθεί κοινότητες. Όλα αυτά λειτουργούν με βάση τις διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις ίδιες αρχές και στα μεγάλα σχέδια της οικονομίας.

Havin Guneser (Υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών και των δικαιωμάτων των Κούρδων, Αμβούργο): Αγώνες στη Ροζάβα και δημοκρατικός συνομοσπονδισμός, κοινωνική οικολογία, κομμουναλισμός,  κατάσταση μη-κράτους.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στον εγκλωβισμό των Κούρδων μέσα σε τέσσερα κράτη (Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Ιράν), ως αποτέλεσμα της τάξης πραγμάτων μετά τους δυο παγκοσμίους πολέμους. Τόνισε τους αγώνες που διεξάγουν για την απελευθέρωση από τη σκλαβιά, από το  ένοπλο του ΡΚΚ έως σήμερα, μνημονεύοντας ιδιαίτερα το ρόλο της γυναίκας και αναλύοντας το σκεπτικό των Κούρδων κατά της πατριαρχίας ή μάτσο πρότυπο του άνδρα, ως μέσο κυριαρχίας, χειραγώγησης, πολέμων.

Ακολούθως επισήμανε τις αρχές συγκρότησης του κοινωνικού μοντέλου που προωθούν στη Ροζάβα της Βόρειας Συρίας: κοινωνική δημοκρατία, ελευθερία, οικολογία, κομμουναλισμός. Όπως είπε, ο ηγέτης του ΡΚΚ Οτσαλάν διδάχθηκε από τον Μπούχτσιν τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό, την θεωρία του μη-κράτους, τη ριζοσπαστική δημοκρατία και την άμεση συμμετοχή. Ο καπιταλιστικός μοντερνισμός κυριαρχεί σε τρείς τομείς: την ιδεολογία, την οικονομία και την αυτοάμυνα. Σε αυτά κληθήκαμε να απαντήσουμε και το κάνουμε, τόσο στη Ροζάβα (Β. Συρία) όσο και στο Μπακούρ (νοτιοανατολική Τουρκία). Με τις κομμούνες, τις κολεκτίβες, τις συνελεύσεις, τα συμβούλια.

Να σημειωθεί ότι στη συζήτηση που ακολούθησε, η ομιλήτρια απέκρουσε τα περί των Κούρδων της Βόρειας Συρίας ως συμμάχων των Αμερικανών, ενώ σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν είπε ότι αυτό είναι επιλογή της κυβερνώσας τάξης στο Βόρειο Ιράκ υπό τον Μπαρζανί.  Ενώ ανήγγειλε τη διεξαγωγή τον Οκτώβριο τοπικών εκλογών στα καντόνια της Ροζάβα –της αποκαλούμενης Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας.

ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΘ: Σάββατο 9/9, στις 17:00, στην Καμάρα: Το μπλοκ της άμεσης δημοκρατίας συμμετέχει στην πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που καλεί η Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Φωτό από το μπλοκ της Καμάρας στις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαζικότατο το μπλοκ της ανεξάρτητς ταξικής πορείας στη ΔΕΘ  το Σάββατο 9/9/2017