Category Archives: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Να μην αφήσουμε τη συνδικαλιστική ηγεσία να ξεπουλήσει το ταμείο μας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ για να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στις συναδέλφισσες απεργούς πείνας

Τέσσερις συναδέλφισσες προχώρησαν εδώ και ημέρες σε απεργία πείνας, συνεχίζοντας από εκεί που ξεκίνησε ο συνάδελφος Θοδωρής Β. Έχουν κατασκηνώσει έξω από την ΕΣΗΕΑ, διεκδικώντας να σταματήσουν την καταστροφή του ΕΔΟΕΑΠ που έχουν δρομολογήσει κυβέρνηση και εργοδότες. Είμαστε στο πλευρό τους, τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο και απαιτούμε από τις Ενώσεις να προχωρήσουν έστω και την ύστατη ώρα στην υλοποίηση της απόφασης της συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ τον Ιούλιο για απεργία διαρκείας στον κλάδο.

Είναι απαράδεκτο, η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, αλλά και των υπόλοιπων ενώσεων που απαρτίζουν τον ΕΔΟΕΑΠ, αντί να ταρακουνηθούν από την απεργία πείνας των συναδέλφων και να σημάνουν συναγερμό για όλο τον κλάδο, συνεχίζουν τις επισκέψεις δημοσίων σχέσεων στα γραφεία πολιτικών κομμάτων, πολιτικών αρχηγών και υπουργών της.

Είναι προφανές ότι:
• Οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, όχι μόνο δεν κέρδισαν τίποτε αλλά αντίθετα επιβεβαιώθηκε ότι όταν δίνεις ένα δάχτυλο στον εχθρό, αυτός σου παίρνει όλο το χέρι. Η αδιαλλαξία των εργοδοτών χτυπάει κόκκινο και η κυβέρνησης συνεχίζει να παίρνει το μέρος τους αδιάντροπα. Το νέο σχέδιο ατομικής σύμβασης που ζητάει ο Μαρινάκης να υπογράψουν οι εργαζόμενοι του πρώην ΔΟΛ δείχνει ότι η εργοδοσία όσο δεν συγκρουόμαστε μαζί της θα ξηλώσει κάθε εργατική κατάκτηση.
• Η απάντηση στον ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορεί να είναι η πρόταση που παρουσιάζουν Καπάκος, Αντωνιάδου, Γκανάς κλπ, αλλά αντίθετα, να πληρώσουν αφεντικά και κράτος για τον ΕΔΟΕΑΠ. Τα αφεντικά που δεκαετίες τώρα τρώνε τα χρήματα του αγγελιοσήμου, και βέβαια το κράτος γιατί χωρίς την δική του συμμετοχή και εγγύηση δεν μπορεί να επιβιώσει σε αυτή την εποχή της γενικής απληρωσιά και της μαζικής ανεργίας κανένα ασφαλιστικό ταμείο. Αυτό σημαίνει η απαίτηση να νομοθετήσει η κυβέρνηση πόρο για τον ΕΔΟΕΑΠ που να μπορεί να τον κρατήσει στη ζωή (και όχι το επαίσχυντο 2%), σε αντίθεση με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων.
• Οι δύο απεργιακές κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν είναι αρκετές να κάμψουν την εργοδοτική και κυβερνητική αδιαλλαξία. Χρειάζεται να προχωρήσει ο κλάδος σε κλιμάκωση με απεργία διαρκείας. Μονάχα έτσι κυβέρνηση και αφεντικά θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν. Μονάχα έτσι οι συνάδελφοι θα εμπνευστούν ότι πηγαίνουμε να δώσουμε ένα αγώνα με προοπτική νίκης.
• Είναι φανερό σε εμάς, ότι ο αγώνας για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας για να σώσουμε «το δικό μας ταμείο». Είναι μια μάχη όλης της εργαζόμενης κοινωνίας για περισώσει τις ασφαλιστικές κατακτήσεις από την λαίλαπα των μνημονίων. Την ίδια ώρα με εμάς βρίσκονται σε αγώνα για τον ίδιο λόγο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις τράπεζες. Παλεύουμε για ένα κοινό απεργιακό μέτωπο αγώνα που θα βάλει στην προμετωπίδα του την διεκδίκηση αξιοπρεπούς ασφαλιστικής κάλυψης όλης της εργαζόμενης κοινωνίας.

Απαιτούμε:
• Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε διαπραγμάτευση με τους αυτουργούς της καταστροφής του Οργανισμού υγείας και επικούρησης του κλάδου.
• Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ για δυναμική αντίδραση με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.
• Να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ και των υπόλοιπων Ενώσεων που απαρτίζουν τον ΕΔΟΕΑΠ, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι με ποιόν τρόπο θα αγωνιστούν. Είναι απαράδεκτο και βαθιά αντιδημοκρατικό, την ώρα που γκρεμίζονται κατακτήσεις δεκαετιών τα ΔΣ να μην έχουν σημάνει συναγερμό στο κλάδο και να μην καλούν σε συνέλευση τα μέλη τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 17 Οκτώβρη στις 1.30μμ στο Υπ Εργασίας

Όλοι την Τρίτη 17 Οκτώβρη στις 7.30μμ στην ΕΣΗΕΑ,
στη συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνουν οι απεργοί πείνας

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ

Οργή των εργαζομένων στα ΜΜΕ από τις εντολές του υφ. Πετρόπουλου για αλαγή του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ.

Από την Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ

Όσο κρύβετε ορισμένοι συνδικαλιστές την αλήθεια, τόσο στενεύει ο κλοιός γύρω σας.

Γιατί , δεν λέτε, λοιπόν, ανοιχτά και δημόσια, ότι ο κ. υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος θέλει- έτσι είπε σε πρ. και γ.γ της ΠΟΕΣΥ, πρώτα να συγκαλέσει το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ συνεδρίαση και να αποφασίσει να γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση- προφανώς με κάλπη- προκειμένου να αλλάξει το καταστατικό του Οργανισμού (με διαταγή Πετρόπουλου), ( σ.σ εγώ αυτό το χαρακτηρίζω ως “αυτοκτονία”) και μετά να νομοθετήσει η κυβέρνηση. (Το ίδιο ακριβώς είχε πει και στην συνέντευξή του, στην συνάδελφο μας, Αγλαΐα Κυρίτση, πριν τρεις μέρες, στο asfalistiko.gr)… Οι πηγές είναι αξιόπιστες.

Το επεισόδιο, σήμερα, στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ έγινε γνωστό κι αναρρωτιόμαστε ποιος νομίζει ότι το ΔΣ του Ταμείου είναι ποτέ δυνατόν να “εκτελεί” εντολές υπουργών και μάλιστα εις βάρος των μελών- μετόχων του; Και ποιος ή ποιοι θαρρούν, πως μας ελέγχουν όλους απολύτως και με ποιο δικαίωμα είναι βέβαιοι ότι θα “γκρεμίσουμε” μόνοι μας τον ΕΔΟΕΑΠ. 

Ο κ. Τάσος Πετρόπουλος να μας απαντήσει:
-Αν έχει καταλάβει ότι, αν κινδυνεύσει η υγεία των απεργών πείνας , ηθικοί αυτουργοί θα είναι ο ίδιος και η υπουργός;
– Και δεύτερον, αν κατανοεί, πως οδηγεί, με δική του ευθύνη- απολύτως δική του και της κυβέρνησης του- τον ΕΔΟΕΑΠ
σε κλείσιμο;
-Τους ασφαλισμένους χωρίς φάρμακο, νοσοκομείο, πρόνοια;
-τους συνταξιούχους μες την άθλια κρίση χωρίς επικουρική σύνταξη;
– Παιδιά, νέους και ηλικιωμένους δίχως περίθαλψη;
Και αν ο κύριος αυτός “σφυρίζει αδιάφορα”, οι συνδικαλιστές μας, τι κάνουν;…

Ασφαλιστικό-ΕΔΟΕΑΠ: Γενική απεργία διαρκείας τώρα…

Κυβέρνηση και εργοδοσία προχωράνε ταχύτατα στην ολοκλήρωση της ομηρίας του κλάδου και επιχειρούν να γράψουν τον επίλογο. Και αυτό γίνεται με τη συνεργασία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που έριξε νερό στο μύλο της μεθόδευσης κατά του ΕΔΟΕΑΠ, αποδεχόμενη και συμμετέχοντας σε μια διαδικασία που ήταν καταφανέστατο ότι θα οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία το ταμείο και στη συνέχεια έφτασε στο σημείο να προτείνει για λύσεις αυτά που προωθούσε η εργοδοτική πλευρά. Έγινε εντολοδόχος της πολιτικής εξουσίας και των εργοδοτών που θέλουν υπό τον έλεγχό τους τον δημοσιογραφικό κόσμο, ο οποίος χειμάζεται από την ανεργία, την επισφάλεια και την εργασιακή ανασφάλεια (κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ωμή παραβίαση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, συνθήκες γαλέρας κλπ).

Αντί να προκηρύξει απεργία διαρκείας και δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως άλλωστε αποφάσισε η βάση, το σώμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, όλων ημών δηλαδή, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία προκηρύσσει άσφαιρες 24ωρες απεργίες, σήμερα η δεύτερη, αρκούμενη σε ευχολόγια και στα ψίχουλα κυβέρνησης, εργοδοτών, τροϊκανών. Η εγκληματική αυτή στάση, πέρα από τις προφανείς συνέπειες για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, την επικούρηση και την πρόνοια, θα υποδουλώσει ολοκληρωτικά τον κλάδο και την ενημέρωση στα συμφέροντα.

Απεργούμε για τον ΕΔΟΕΑΠ και όχι για την κυβέρνηση και τ’ αφεντικά.

Να ανατρέψουμε το αίτημα της απεργίας για τον ΕΔΟΕΑΠ
Από την Πόπη Χριστοδουλίδου

Η κ. Αντωνιάδου και οι άλλοι τρεις που ψήφισαν αυτό το πλαίσιο απεργίας, (Καπάκος, Διόγος, Αγάτσα), μας ζητούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ να απεργήσουμε για τις προτάσεις- Καπάκου-Κυριακόπουλου (μοιάζουν τόσο πολύ όμως)…

Απεργοσπάστες δεν γινόμαστε ποτέ, ποτέ, ποτέεεεεεεε!!!

Διαφωνούμε με μία ή δύο 24ωρες- μας εμπαίζετε- αλλά, θα ανατρέψουμε το πλαίσιο της απεργίας. Θα το δείτε.
Δεν θα σας την δώσουμε αυτή την απεργία να μας ξεφτιλίσετε όλους…Ποτέ!

Για τα αφεντικά και την κυβέρνηση, εμείς δεν απεργούμε –η Γ.Σ ζήτησε και ψήφισε απεργία διαρκείας και αποκλειστικά μόνο για τον ΕΔΟΕΑΠ και την θεσμοθέτηση πόρου -Όχι για τους Καπακοκυριακόπουλοπετρόπουλους, Παππάδες και λοιπούς

Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος διοικητικού συμβουλίου ΕΔΟΕΑΠ

ΕΔΟΕΑΠ Νέο φιάσκο σε παγίδα διαρκείας, καταγγέλλει ο Γ. Αγγέλης.

Δήλωση προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Μετά το έγγραφο απάντηση Κυριακόπουλου στις «προτάσεις» της ΕΣΗΕΑ γίνεται απολύτως σαφές ότι οι περιβόητη πρόταση Καπάκου – Κυριακόπουλου, σε όλες τις παραλλαγές της, ήταν απλώς το όχημα για να συρθεί ο κλάδος σε ένα σήριαλ διαπραγματεύσεων που θα τον απομακρύνει, με βάση τις επιλογές της πλειοψηφίας του Συμβουλίου , από κάθε απεργιακή δράση διεκδίκησης της ασφάλισής του και του ΕΔΟΕΑΠ.

Το έχουμε ζήσει αυτό για ενάμιση χρόνο και πάλι, με τα περιβόητα non paper Κυριακόπουλου που τότε είχε αναλάβει να διαπραγματεύεται η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ.

Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ αυτό δείχνει ότι δεν πρόκειται για φιάσκο αλλά για μία παγίδα διαρκείας που έχουν εμπλέξει τον κλάδο.

Οι ευθύνες είναι σαφείς και φέρουν τα ονοματεπώνυμα των πρωταγωνιστών της.

Τώρα το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ έρχεται να προτείνει – μαζί και ο «πρωταγωνιστής» κ. Καπάκος – απεργιακή δράση αφού πριν για μήνες φρόντισε να σπείρει την απογοήτευση στον κλάδο αποκλείοντας και ακυρώνοντας δια τα αναβολής τις αποφάσεις (ΓΣ ΕΔΟΕΑΠ) για απεργία.

Όπως φαίνεται έχει ολοκληρωθεί η διαθέσιμη λίστα ονομάτων στην σκυταλοδρομία των ψευτο-διαπραγματεύσεων από το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ μέχρι και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Και ήρθε η ώρα της …απεργίας.

Δεν γνωρίζουμε αν και αυτό είναι μέρος της συνεννόησης με τον κ. Κυριακόπουλο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αλλά δεν έχει πλέον και τόση σημασία…

Όπως δήλωσα και στο Συμβούλιο, εμείς θα υποστηρίξουμε κάθε απεργιακή δράση που θα αναληφθεί με βάση το πλαίσιο απόφασης της Γεν. Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. Δεν θα νομιμοποιήσουμε όμως την απάτη αυτής της διαπραγμάτευσης.

Προτείναμε στο Συμβούλιο, όπως και άλλοι συνάδελφοι, παρά τις δυσκολίες για τις οποίες είναι απόλυτα υπεύθυνοι αυτοί που εμπόδισαν να κατέβει εξ αρχής ο κλάδος σε απεργιακή κινητοποίηση με βάση της αποφάσεις της ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ, τον συντονισμό της απεργιακής δράσης με τους συναδέλφους των άλλων Ενώσεων, προκειμένου έστω και εκ των υστέρων να διεκδικήσουμε δυναμικά και άμεσα με κινητοποίηση του κλάδου σε απεργία απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες, την επιβίωση του στοιχειώδους δικαιώματος στην ασφάλιση και των κατακτήσεων του κλάδου στα πάνω από 100 χρόνια οργανωμένης ύπαρξής του, όπως αυτές έχουν κατοχυρωθεί στην λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ δεν αφορά μόνο την ασφάλιση, αλλά το δικαίωμα στην δουλειά, τις συλλογικές συμβάσεις και ένα άλλο, κάθε άλλο παρά μνημονιακό επίπεδο κατακτήσεων για το οποίο κάθε κλάδος εργαζόμενων πρέπει σήμερα να παλέψει μαζί μας.

Γ. Αγγέλης,

μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ,

εκλεγμένος με τηνΠρωτοβουλία για την Ανατροπή

Από το mediatvnews:

Η ΕΣΗΕΑ θέλει απεργία για να περάσει το πρώτο σχέδιο καναλαρχών για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Φθάσαμε πλέον στο κατώτατο σκαλί ως κλάδος. Ο εκπρόσωπος των καναλαρχών Πάνος Κυριακόπουλος απέρριψε την πρόταση του(!) για θέσπιση πόρου 4% στη διαφήμιση επειδή ορίστηκε τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αντί να υλοποιήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης που μιλούσε ξεκάθαρα για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, αποφάσισε σήμερα να κάνει 24ωρη απεργία για να περάσει το πρώτο σχέδιο-πρόταση Κυριακόπουλου!

Αυτή είναι δική μας κρίση, στην ΕΣΗΕΑ λένε πως η απεργία γίνεται με πλαίσιο την πρόταση Καπάκου. Η οποία πρόταση είναι σχεδόν ταυτόσημη με την πρώτη πρόταση του Π. Κυριακόπουλου(της 4ης Ιούλη 2017).

Σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επικράτησε ένταση καθώς αποχώρησαν ο Γιάννης Αγγέλης από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (σε άλλη ανάρτηση η δήλωση αποχώρησή του) και ο Μαζανίτης της πλειοψηφούσας πααράταξης Αντωνιάδου επειδή δεν ήθελε καθόλου απεργία…

Τελικά την πρόταση Αντωνιάδου, να γίνει δηλαδή 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ με αίτημα την πρόταση Καπάκου για τον ΕΔΟΕΑΠ, ψήφισαν 4 μέλη του ΔΣ, ενώ καταψήφισαν οι Νανά Νταουντάκη (Μαχόμενοι δημοσιογράφοι) και Γ. Μηλιώνης (Δημοσιογραφική Συνεργασία). Καθυστερημένος στο ΔΣ ήταν ο Δ. Τσαλαπάτης.

Είναι φανερό πως μετά τα όσα λέει ο εκπρόσωπος των καναλαρχών, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μεταλλαχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ ως ταμείο υγείας και περίθαλψης για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Οι καναλάρχες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας αναβάθμισε ως προνομιακούς συνομιλητές, θέτοντας ως προαπαιτούμενο στην όποια παρέμβασή της, τη σύμφωνη γνώμη τους, δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ευρώ για την ασφάλιση των εργαζομένων τους. Δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές εδώ και ενάμισι χρόνο και είναι άρχοντες…

Το ζήτημα είναι πως ανέχονται οι δημοσιογράφοι, ακόμη και οι ενσωματωμένοι σε διάφορα κέντρα, τόσο μεγάλο εμπαιγμό και να τους κοροϊδεύουν στα μούτρα τους.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αυτή η κατάσταση θα σέρνεται, έως ότου οι εργοδότες πάρουν ό,τι και όσα επιθυμούν…Το παιχνίδι είναι ξεπουλημένο από Αθήνα, με τους εν Θεσσαλονίκη πλειοψηφούντες σε ρόλο ανήμπορης μοιρολογίστρας. Η ΕΣΗΕΜΘ παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά παρατηρεί ότι βρισκόμαστε σε τέλμα, ενώ συμμετέχει στις τριμερείς και  όλα τα συντονιστικά, έχοντας την ίδια ευθύνη με τους Αθηναίους.

Ετοιμάζονται  για τον τελευταίο γύρο μετάλλαξης του ΕΔΟΕΑΠ  σε επαγγελματικό ταμείο.

Ανακοίνωση

Ετοιμάζονται  για τον τελευταίο γύρο μετάλλαξης του ΕΔΟΕΑΠ  σε επαγγελματικό ταμείο.

Τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη (διμερής συνάντηση στο Υπ. Εργασίας στις 10:30πμ) με τις ενώσεις μπαίνει στην τελική ευθεία το τελικό ξεπούλημα του ΕΔΟΕΑΠ. To Σάββατο συναντώνται στην Θεσσαλονίκη Ενώσεις, Ομοσπονδίες και Ταμεία για τη νομιμοποίηση του εγκλήματός τους.

Κυβέρνηση – εργοδότες και συνδικαλιστική γραφειοκρατία ετοιμάζονται να βάλουν, πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων, τις υπογραφές τους στην περιβόητη πρόταση Καπάκου/Κυριακόπουλου για την μετάλλαξη του ΕΔΟΕΑΠ σε ιδιότυπο Επαγγελματικό Ταμείο.

Την Δευτέρα το πρωί με το έτσι θέλω η ηγεσία (;) της ΠΟΕΣΥ στην σύσκεψη των προέδρων των Ενώσεων, πέταξε οριστικά στο καλάθι των άχρηστων τις αποφάσεις των συναντήσεων των Ενώσεων της Πάτρας και του Βόλου και τις αντικατέστησε με την περιβόητη πρόταση Καπάκου/Κυριακόπουλου. Η πρόταση αυτή που ουδέποτε πρωτοκολλήθηκε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει παρ’ όλα αυτά την υπογραφή της (του δεξιοσυριζαίϊκου προεδρείου) και πρόκειται την Τετάρτη να τεθεί προς «τελική» (;) συζήτηση στη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.  Με την πρόταση αυτή κρίνεται το δικαίωμά των εργαζόμενων του κλάδου για ασφάλιση (Υγεία – Πρόνοια – Επικούρηση), αλλά και για την δυνατότητά του – μετά από 100 χρόνια ζωής της ΕΣΗΕΑ – να είναι οργανωμένος συνδικαλιστικά και να παλεύει ενάντια στον μνημονιακό εφιάλτη που χτίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Τι συζητούν κυβέρνηση – εργοδότες – ΕΣΗΕΑ/ΕΠΗΕΑ

Μετά την τελευταία σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ με τους εκπροσώπους των Ενώσεων την περασμένη Δευτέρα 28/8 -που έληξε πρόωρα και αναιτιολόγητα λόγω αποχώρησης των προεδρείων της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ – έγινε σαφές ότι εδώ και εβδομάδες με την ευθύνη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ βρίσκεται σε εξέλιξη μία συνεννόηση με τον εκπρόσωπο των καναλαρχών Κυριακόπουλο. Βάση αυτής της διαπραγμάτευσης είναι νέα κείμενο που έχουν καταθέσει στους εργοδότες οι Καπάκος, ο συριζαίος γγ της ΕΣΗΕΑ  / Αντωνιάδου, η δεξιά πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, με υπογραφή ΕΣΗΕΑ που όμως δεν έχει κατατεθεί ποτέ ως τέτοιο στο πρωτόκολλο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Το κείμενο αυτό αλλάζει άρδην τον χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ και τον οδηγεί σε χαρακτηριστικά Επαγγελματικού Ταμείου όπως αναλυτικά έχουμε εκθέσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Πάνω στα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του κειμένου ο κ. Κυριακόπουλος έχει κάνει τις δικές του παρατηρήσεις που διατηρούν και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά του Ταμείου ως Επαγγελματικό. Και πάνω σ’ αυτό το σχέδιο Καπάκου/Αντωνιάδου (ΕΣΗΕΑ)/Γκανά (ΕΠΗΕΑ) – Κυριακόπουλου, ετοιμάζεται με τις ευλογίες Πετρόπουλου η τριμερής συνάντηση.

Πως διαλύουν τον ΕΔΟΕΑΠ

Το “τελικό” έγγραφο Καπάκου – Κυριακόπουλου (το οποίο δεν δίδεται από τους “συγγραφείς” του στα μέλη των Ενώσεων που συγκροτούν τον ΕΔΟΕΑΠ γιατί όπως λένε είναι έγγραφο διαπραγμάτευσης) και στις δύο εκδοχές του, καμία σχέση δεν έχει με τα ισχύοντα στον ΕΔΟΕΑΠ.

Και αυτό γιατί:

Όπως έχουμε αναλυτικά εκθέσει σε πρόσφατες ανακοινώσεις μας, η μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ από ένα ταμείο για υγεία-πρόνοια-επικούρηση (με καταστατικά κατοχυρωμένο τον χαρακτήρα Αλληλεγγύης του ταμείου στους ασφαλισμένους του), σε επαγγελματικό ταμείο αποτυπώνεται στην αλλαγή του τρόπου διοίκησης, στον τρόπο χρηματοδότησης και με …εκκωφαντικό τρόπο στον τρόπο παροχής των υπηρεσιών στους ασφαλισμένους αλλά και στην αχρήστευση των Ενώσεων.

* Η διοίκηση από τους εργαζόμενους με καταστατικά κατανεμημένη αναλογία μεταξύ δημοσιογράφων/διοικητικών, ανατρέπεται και αντ’ αυτής διαχέεται πλέον σε διπλάσιες Ενώσεις και για πρώτη φορά δίνεται θέση στο ΔΣ στους εργοδότες. Οι αναλογίες είναι τέτοιες στο ΔΣ που καθιστούν την λειτουργία του εντελώς τυπική ώστε η πραγματική διοίκηση να περνά στον manager, την ανάγκη του οποίου με σταθερή επιμονή ζητάει εδώ και καιρό ο κ. Γκανάς… Ακόμα και έτσι όμως η το νέο διοικητικό σχήμα προβλέπει ότι το “βέτο” που αρχικά είχε ζητήσει να έχει ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών κ. Κυριακόπουλος, όσο αφορά τις δαπάνες για τις παροχές υγείας πρόνοιας κ.λ.π., γίνεται καταστατική διάταξη (!) αφού προβλέπεται ότι θα είναι η πενταετής αναλογιστική μελέτη και η ετήσια μελέτη βιωσιμότητας αυτές που θα καθορίζουν το επίπεδο παροχών (την περαιτέρω περικοπή τους δηλαδή).

* Χαρακτηριστικό των προβλέψεων για τα έσοδα είναι ότι οι προτάσεις, εμφανώς υπέρ της ελάφρυνσης της εργοδοτικής συμμετοχής (μάλιστα αυτό ονομάζεται κίνητρο για τους εργοδότες), συνδέονται με ένα οικονομικό αποτέλεσμα που σε κανένα σημείο δεν εξηγείται πως προκύπτει, αφού (σε αντίθεση με την τελευταία αναλογιστική μελέτη που είχαν πραγματοποιήσει οι Ενώσεις) δεν υπάρχει κανένα σενάριο βάσης για συγκεκριμένο αριθμό ασφαλισμένων (πέραν της γενικής και αόριστης αναφοράς σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ) και μέσο επίπεδο τρέχουσας αμοιβής τους, κ.λ.π. πάνω στα οποία να μπορούν να γίνουν έστω και ενδεικτικοί υπολογισμοί από τους αναγνώστες του κειμένου. Επιπλέον στην πρόταση δεν υπάρχει κανένα σημείο που να προβλέπει την αναλογική επέκταση των δομών (πολυϊατρεία) που σήμερα υπάρχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν στο προβλεπόμενο επίπεδο τους νέους πολλαπλάσιους ασφαλισμένους. Αντίθετα προβλέπονται όλες εκείνες οι “αξιολογήσεις” που ο περιβόητος manager θα έχει στην διάθεσή του για να μειώσει το προσωπικό ή να το αντικαταστήσει κατ’ απαίτηση με τους “ημετέρους”…

* Ο χαρακτήρας αλληλεγγύης που είχε καταστατικά ενσωματωθεί στον ΕΔΟΕΑΠ και αφορούσε όλους τους συναδέλφους του κλάδου και ιδιαίτερα τους ανέργους εξαφανίζεται. Ειδικά το θέμα της κάλυψης των ανέργων που εντελώς υποκριτικά αναφέρεται ότι προβλέπεται, στην πρόταση αποτυπώνεται υπό τον όρο και τις προϋποθέσεις των δυνατοτήτων που θα βγάζουν οι αναλογιστικές μελέτες. Με άλλα λόγια αν περισσεύει “κάτι” (και μάλιστα όχι από το πλεόνασμα το οποίο δεν θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της Αλληλεγγύης) θα μπορούν να καλυφθούν οι άνεργοι και με συνεισφορά που θα προσδιορίζεται από την αναλογιστική (!) με άλλα λόγια μόνο αν θα μπορούν να πληρώσουν αυτά που θα ζητάει ο manager ή ποτέ. Οι εμπνευστές της πρότασης βρήκαν έτσι και τον τρόπο να πετάξουν έξω τους ανέργους. Όπως άλλωστε και τους συνταξιούχους, αφού ήδη συστατικό στοιχείο της πρότασης είναι ο άμεσος διαχωρισμός των διαθέσιμων πόρων για επικούρηση, ώστε να μπορεί στην συνέχεια να εξοστρακισθεί αυτή από το Ταμείο. Προετοιμάζουν τα βήματα ένα – ένα, πρώτα οι άνεργοι μετά οι συνταξιούχοι…

* Στο κείμενο των προτάσεων Καπάκου/Αντωνιάδου/ Γκανά – Κυριακόπουλου προβλέπεται με ένα έντεχνο τρόπο ο διεμβολισμός των προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ από το σύστημα του γιατρού στην επιχείριση (ΜΜΕ). Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή τα προσωπικά δεδομένα των μελών είναι στην διάθεση της ιδιοκτησίας του ΜΜΕ και μπορούν να γίνουν η πλατφόρμα συμβολαίου με κάποια ασφαλιστική εταιρεία η οποία θα αντικαταστήσει τον ΕΔΟΕΑΠ. Με άλλα λόγια θα εισάγει από την πίσω πόρτα ένα καθεστώς όπου ο εργαζόμενος θα έχει ασφάλεια (μέσω της ασφαλιστικής) όσο εργάζεται και όταν χάνει την δουλειά θα χάνει και την ασφαλιστική του κάλυψη.

* Είναι προφανές ;oτι τα προβλεπόμενα στο υπό διαπραγμάτευση σχέδιο όχι μόνο αποδυναμώνουν την ύπαρξη των Ενώσεων αλλά τελικά τις καθιστούν “άχρηστες”. Έτσι κι αλλιώς έχουν στερηθεί της δυνατότητας διαπραγμάτευσης συλλογικών συμβάσεων και τώρα με την “εμπνευσμένη” πρόταση Καπάκου – Κυριακόπουλου χάνουν και οποιαδήποτε σχέση με το δικαίωμα ασφάλισης.

Είναι προφανές σε κάθε σημείο αυτού του κειμένου ότι μοναδικός σκοπός του είναι να ανατρέψει, μέσω της διάλυσης του ΕΔΟΕΑΠ και την προώθηση του επαγγελματικού Ταμείου, το σύνολο των εργασιακών σχέσεων στα ΜΜΕ και να εγκαθιδρύσει σαν μόνιμο το μνημονιακό εργασιακό και ασφαλιστικό περιβάλλον. Αυτό που έχουν απόλυτη ανάγκη για να σταθεροποιηθούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η νέα διαπλοκή των media- κων ολιγαρχών, νέων και παλιών.

Και είναι ακόμα πιο φανερό ότι αν ο κλάδος επιτρέψει στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αυτή που έχει μπλοκάρει μέχρι σήμερα κάθε κινητοποίηση και απεργιακή δράση, να συνεχίσει να το κάνει, αυτή η νέαMEDIAκή ολιγαρχία θα έχει την ευκαιρία της να μας κάτσει στον σβέρκο. Και να καταστρέψει τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, όχι μόνο στην ασφάλιση, αλλά και στην ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας σαν εργαζόμενοι στην ενημέρωση, σαν εργαζόμενοι στο πλευρό του αγώνα όλων των εργαζόμενων ενάντια στον μνημονιακό εφιάλτη της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας.

Σαν πρώτο βήμα όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να κινητοποιηθούμε έξω από το Υπ. Εργασίας την Τετάρτη ενάντια στην διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ. Ραντεβού επίσης στις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ.

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί, τις πήραμε στην Τακτική Γεν. Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ και είναι απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ. Με αυτές τις αποφάσεις πρέπει να κινηθούμε εδώ και τώρα χωρίς χάσιμο χρόνου.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ήμαστε μαζί και μπορούμε.

Μέτωπο για την Ανατροπή (ΠΟΕΣΥ)

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ)

Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΜΘ)

ΕΔΟΕΑΠ Εργοδότες, κυβέρνηση και γραφειοκράτες συνδικαλιστές συνένοχοι στη «ληστεία μετά φόνου», οδηγούν σε… επαγγελματικό ταμείο!

Οι δεξιοσυριζέοι του νέου προεδρείου της ΕΣΗΕΑ (πρόεδρος Αντωνιάδου, γγ Καπάκος) έχουν αναλάβει εργολαβικά να φέρουν σε πέρας το έργο της… ευθυγράμμισης με τις μνημονιακές απαιτήσεις στο ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων Αθήνας και Θεσσαλονίκης ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος αποτελεί φορέα υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης – ένα αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο για υγεία, πρόνοια, επικούρηση και καταστατικά κατοχυρωμένο τον χαρακτήρα αλληλεγγύης στους ασφαλισμένους του.

Αφού οι διαχειριστές των συνδικαλιστικών πραγμάτων αναλώθηκαν ενάμιση χρόνο σε ατέρμονες επαφές και συναντήσεις με τους εργοδότες, με μία κυβέρνηση υπεύθυνη της οικονομικής ασφυξίας και της κατάντιας του οργανισμού, τώρα το νέο ηγετικό δίδυμο (και τι συνδυασμός ε;!) έκανε πέρα τους μέχρι τώρα διαχειριστές των διαπραγματεύσεων (πρόεδροι ενώσεων και ομοσπονδίας) και ανέλαβε να επιταχύνει τις διαδικασίες, προχωρώντας σε κατ’ ιδίαν επαφές με τους εργοδότες ξεχωριστά. Μάλιστα Αυγουστιάτικα, χωρίς καν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να λάβει γνώση, παρά μόνο εκ των υστέρων και μετά από διαμαρτυρίες των υπόλοιπων μελών του δσ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στην πορεία ως απάντηση στις θέσεις του Κυριακόπουλου των καναλαρχών για τον νέο ΕΔΟΕΑΠ-ακραιφνές επαγγελματικό ταμείο με έλεγχό του από τους ίδιους, εμφανίστηκαν οι 10+1 προτάσεις Καπάκου (τρόπος ειπείν…), ενώ αμέσως περάσαμε στην μετεξελιγμένη «πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ» -τίνος άραγε, αφού στην τριμερή κανένας άλλος δεν γνώριζε για το περιεχόμενό της;. Αυτή η… κεκαλυμμένη εξειδίκευση των θέσεων Κυριακόπουλου, βαφτίστηκε πρόταση του κλάδου!…

Ανατροπή του χαρακτήρα και της διοίκησής του

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του αλλαγών, περιλαμβάνεται η ανατροπή του χαρακτήρα του, του τρόπου διοίκησης με έλεγχό του-βέτο των εργοδοτών, του τρόπου παροχής υπηρεσιών με δραστική μείωση αυτών, αφού θα ακολουθούνται οι αναλογιστικές κλπ, καθώς και του τρόπου διαχείρισης πλεονασμάτων αναγνωρίζοντας μόνο επενδυτική προοπτική, ενώ κυρίαρχος θα είναι ο ρόλος του μάνατζερ. Πρώτα θύματα θα είναι οι άνεργοι, αφού προτείνεται θέσπιση ασφάλιστρου, το οποίο φυσικά αν αδυνατεί να πληρώσει ο ασφαλισμένος θα… διαγράφεται. Ενώ ακολουθούν οι συνταξιούχοι, αφού αναφέρεται ο διαχωρισμός των πόρων για την επικούρηση ώστε στη συνέχεια να αποκοπεί από το ταμείο. Ένα ξεκάθαρο επαγγελματικό ταμείο, όπως κι αν το ονοματίσουν.

Η ΕΣΗΕΑ ουδέποτε συζήτησε και αποφάσισε σχετικά, παρά μόνο πραξικοπηματικά παρουσιάζεται ως απόφαση, με εκτενείς τις καταγγελίες των άλλων πέντε παρατάξεων. Η ΕΣΗΕΜΘ,  η ΕΠΗΕΑ και η ΕΠΗΕΘ μάλλον βρίσκονται υπό την θερινή ραστώνη ακόμη. Σήμερα οι πρόεδροι των 4 ενώσεων μεταβαίνουν προσκληθέντες στον ΕΔΟΕΑΠ, μεταφέροντες τι; Κι αύριο συνεδριάζει η ΠΟΕΣΥ, η οποία τέθηκε στην άκρη σε αυτή τη φάση. Όλα εν κρυπτώ και με τις προτάσεις να πηγαινοέρχονται, χωρίς τα ίδια τα ενδιαφερόμενα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ  και των ενώσεων να γνωρίζουν τίποτε σχετικά!

Οι εργοδότες επιβάλουν

Ξαφνικά -κι αυτό από τα διαδικτυακά μέσα- πληροφορούμαστε την τελικά πρόταση των καναλαρχών, η οποία κινείται στο πλαίσιο των προηγούμενων θέσεων του ίδιου εργοδοτικού εκπροσώπου. Προφανώς για να κάνουν… ελκυστικότερη τη συζήτηση της πρότασης Καπάκου: «προσεχώς… επαγγελματικό ταμείο». Οι εργοδότες, πέραν του 4% του τζίρου των επιχειρήσεων που δίνουν, ζητάνε πλέον 8% ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων και 6% των εργοδοτών, μαζί με φοροαπαλλαγές, συνδιοίκηση,  βέτο των εργοδοτών, λειτουργία του ταμείου με μάνατζερ, αναλογιστικές και βιωσιμότητας, δηλ. περικοπές κλπ.

Σιγή ιχθύος για κινητοποιήσεις

Όλα αυτά γίνονται μακριά από τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους που αγωνιούν για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ και  που θέλουν να το οδηγήσουν κάποιοι και να το παραδώσουν βορά στα σχέδια των μεγαλοασφαλιστικών συμφερόντων. Η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ αρχές Ιουλίου αποφάσισε συντριπτικά και έδωσε σαφή εντολή στις ενώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Μόνο που οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δεν λένε να ακούσουν τα ίδια τα μέλη των σωματείων τους –προφανώς γιατί ξέρουν τι θα ακούσουν… Με όλα αυτά πλησιάζει και ο Σεπτέμβριος, οπότε τελειώνουν και τα χρήματα του δανείου. Αυτού που επέβαλαν οι κυβερνητικοί, ενώ την ίδια ώρα οφείλονται δεκαπλάσια από το εισπραχθέν αγγελιόσημο. Οποία ληστεία μετά φόνου!

Όλοι έξω από το υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 8.30πμ στην τριμερή για τον ΕΔΟΕΑΠ και τον ασφαλιστικό πόρο.

Δεν θα αφήσουμε να  «πνίξουν» την απεργία. Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν σώζεται με δανεικά. 

Πότε θα υλοποιηθεί από τις ενώσεις η απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, που αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η τελευταία, μαζική γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ; Ή μήπως δεν υπάρχει λόγος πια για κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για να εκταμιευτεί (σταδιακά) το δάνειο των 10 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προσπαθούν ήδη να μας πείσουν κάποιοι; «Αφήστε τώρα, κατακαλόκαιρο, τα ξαναλέμε από Σεπτέμβρη», διαμηνύουν σε εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους.

Μην τους πιστεύετε. Μην εφησυχάζετε. Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν σώθηκε, πήρε απλώς μια παράταση ζωής πολύ λίγων μηνών. Βαδίζει ταχύτατα και με ακρίβεια προς τον γκρεμό, εκεί που θέλουν εδώ και καιρό να τον οδηγήσουν εργοδότες, κυβέρνηση και τρόικα. Τα δανεικά θα τελειώσουν πολύ γρήγορα, μιας και οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι δαπάνες «τρέχουν».

Η μοναδική ελπίδα να σωθεί το Ταμείο μας και να μην χαθούν οι κόποι τόσων ετών είναι να τους στριμώξουμε. Να επιβάλλουμε μπλακ άουτ σε όλα τα Μέσα, μέχρις ότου καταλάβουν ότι δεν αστειευόμαστε. Μέχρι να μας δώσουν – καταρχήν – πίσω τα δεκάδες εκατομμύρια που οφείλονται στον ΕΔΟΕΑΠ από παλιές εισφορέςκαι φτάνουν τα 70 εκατομμύρια. Μέχρι να καταβάλλουν οι εργοδότες όσα χρωστάνε ή να τους δημευτεί η περιουσία αν αρνηθούν. Μέχρι να θεσπιστεί νομοθετικά ένας νέος πόρος που θα αντικαθιστά το αγγελιόσημο. Μέχρι να αποφασίσουν οι εκδότες, οι καναλάρχες και οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν επιτέλους ό,τι τους αναλογεί.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που καταλαβαίνουν. Το αποδεικνύει ο πανικός που κατέλαβε την κυβέρνηση μετά την απόφαση για απεργία της τελευταίας συνέλευσης και είχε ως αποτέλεσμα να παρακαμφθούν ως εκ θαύματος όλα τα εμπόδια και όλες οι αντιρρήσεις για την εκταμίευση του δανείου.

Τώρα είναι η ώρα για μια μεγάλη απεργιακή αναμέτρηση διαρκείας στον κλάδο. Όχι μόνο για τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Για όλο το αντιασφαλιστικό και εργασιακό οδοστρωτήρα που μας επιβάλλουν. Για την απληρωσιά και την εργολαβοποίηση, για τα αλλεπάλληλα λουκέτα σε μικρά και μεγάλα μαγαζιά που πετάνε εκατοντάδες συναδέλφους στον δρόμο χωρίς δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Για το νέο κύμα απολύσεων και μειώσεων στους μισθούς που έρχεται. Για τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στα «νέα» ηλεκτρονικά Μέσα. Για τους χιλιάδες ανέργους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα ή να εργαστούν για ένα κομμάτι ψωμί. Για την κατάντια της ενημέρωσης, που έχει γίνει βορά στη διαμάχη της παλιάς και της νέας διαπλοκής, των επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους έξω από το υπουργείο Εργασίας την Δευτέρα στις 8.30πμ όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής για τον ΕΔΟΑΠ. Για να επιβάλλουμε  ότι αν δεν βγει «λευκός  καπνός» ξεκινάει η απεργία Διαρκείας για την οποία επαναδεσμεύτηκαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των Ενώσεων στην συγκέντρωση του ΕΔΟΕΑΠ (μια που  οι 870 συνάδελφοι δεν θεωρήθηκε ότι συγκροτούσαν απαρτία για να γίνει η συνέλευση) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιούλη στο ξενοδοχείο Ρόαγιαλ Ολύμπικ

ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

* Μετά την τριμερή θα ακολουθήσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, καθώς και  το μεικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ανοιχτή επιστολή Χριστοδουλίδου σε Καπάκο: Να πάρετε πίσω την πρότασής σας για τον ΕΔΟΕΑΠ ως απαράδεκτη…

Ανοιχτή επιστολή στον γ.γ της ΕΣΗΕΑ, Σταύρο Καπάκο

Το μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπη Χριστοδουλίδου απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή στον γ.γ της ΕΣΗΕΑ Σταύρο Καπάκο σχετικά με τις 10+1 προτάσεις του (δείτε στη συνέχεια) «για τη στήριξη και βιωσιμότητα του Οργανισμού»:

«Κύριε γ.γ. της ΕΣΗΕΑ αν και δεν μου στείλατε ποτέ την πρόταση σας στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, χτες το βράδυ ή σήμερα, την διάβασα πολύ προσεχτικά, την ανέλυσα, την σκέφθηκα, την ξανασκέφθηκα…
Και κατέληξα στο συμπέρασμα, πως, όσο καλή διάθεση και να έχει κάποιος απέναντί σας ως θεσμικό πρόσωπο, που είστε, δύναται μόνο να σας συμβουλεύσει συναδελφικά, (ούτε επιθετικά, ούτε… 
εχθρικά, ούτε καταλαβαίνοντας, βεβαίως, πως η πρότασή σας ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ), να την πάρετε πίσω και να την ξαναδείτε προσεχτικά.

Προσωπικά και ως απλό μέλος της ΕΣΗΕΑ, αν την λάμβανα, θα σας την επέστρεφα πίσω ως «απαράδεκτη», ζητώντας από εσάς να σεβαστείτε  τον ιδρώτα, τα δάκρυα, την σκληρή εργασία, την αγωνία, τον πόνο και την οργή των συναδέλφων μας δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων , αλλά και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ!
Και αν δεν γνωρίζετε, να συμβουλευτείτε παλιότερους εκλεκτούς συναδέλφους μας, ΑΛΛΆ και νέους, που υποφέρουν απλήρωτοι, άνεργοι, με μισθό πείνας, χωρίς ελπίδα και με αφεντικά σκληρά και αποφασισμένα να διαλύσουν τελείως τον κλάδο των εργαζομένων στα ΜΜΕ!

Επίσης, να σεβαστείτε τους αείμνηστους συναδέλφους μας, που ίδρυσαν τον ΕΔΟΕΑΠ-διαμάντι , με σκοπό να ζήσει και όχι να έρθουν οι «οποιοιδήποτε» σήμερα να τον παραδώσουν αμαχητί στον ΕΦΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ, στον ΕΤΕΑΕΠ δήθεν για να τον κάνουν… ΚΑΛΥΤΕΡΟ- όπως, εσεις ο ίδιος είπατε χτες- και να τον… σώσουν….
Αγαπητέ συνάδελφε πολύ καλά κάνατε και καταθέσατε μια πρόταση (πιστεύω, αγνοώντας παντελώς τα θέματα του ΕΔΟΕΑΠ), αλλά, έπρεπε να την διαβάσετε πρώτα στην χθεσινή συγκέντρωση του ΕΔΟΕΑΠ, για να καταλάβετε, ακούγοντας και την γνώμη των συναδέλφων μας , πως έχετε πάρει επικίνδυνο για το Ταμείο μας, δρόμο,
Δεν το κάνατε. Γνωρίζουμε όλοι μας το γιατί.

Από όσο θυμάμαι, όσοι και όσες σας ψήφισαν δεν το έπραξαν ηλεκτρονικά…
Μπείτε στον κόπο να αποκτήσετε δική σας άποψη, μελετώντας λίγο τα πράγματα.
Και προσέξτε μην επαναλάμβανετε λάθη, που μας έφεραν ως εδώ και δυστυχώς, τα διέπραξαν και παλιοί και εκτός ΕΣΗΕΑ άτομα στοχοπροσηλωμένα στο κόμμα!
Ο ΕΔΟΕΑΠ μας ενδιαφέρει πάνω από όλα, το κατανοείτε αυτό;

Με σεβασμό στο θεσμό του γ.γ της ΕΣΗΕΑ
Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

 

10+1 προτάσεις για τη στήριξη και βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ

Του Σταύρου Ν. Καπάκου*…περισσότερα στη συνέχεια:

Γ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ-ασφαλιστικος πόρος: Όλοι στην τριμερή με εργοδότες και υπουργείο την Παρασκευή και μετά άμεσα απεργιακες κινητοποιήσεις…

14:00… Πραγματοποιείται ενημερωτική διαδικασία, μετά την άρνηση του προεδρείου να πραγματοποιηθεί, τοσο η συνεχεια της προηγουμενης όσο και η εκτακτη, επικαλούμενο ελλειψη απαρτίας (για λίγα μέλη)…

Οι νεοεκλεγμενοι δεξιο-συριζαιοι στην ΕΣΗΕΑ (πρόεδρος Αντωνιάδου, γγ Καπακος) έδειξαν να αναλαμβάνουν αυτοί την πρωτοβουλία συνεννόησης με κυβέρνηση και εργοδοτες, συνεχίζοντας τις ατέρμονες διαπραγματεύσεις που δεν έχουν τελεσφορήσει εδώ και ενάμιση χρόνο.

Οι ίδιοι επιχειρουν να παραπέμψουν στο…άμεσο μέλλον τις οποίες απεργίες, αποφεύγοντας τις επιδεκτικα -φιλοκυβερνητικοι και πρώην (‘η μελλοντες). Άλλωστε η όλη στάση τους αυτές τις μέρες και σήμερα εδώ στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα το αποδεικνύει περίτρανα…

Συντριπτικές είναι οι φωνες των παρόντων για να πάμε όλοι έξω από την τριμερη της Παρασκευής στο υπουργείο Εργασίας. Πολλά μέλη της βάσης παίρνουν την πρωτοβουλία της κινητοποίησης. Ασυνταχτο Μέτωπο και Πρωτοβουλία για την Ανατροπη πρωτοστατουν και καλούν σε συμμετοχή…