Category Archives: ΔΙΑΦΟΡΑ

Ζητάνε από τον Καλοφωλιά της Εξπρές να επιστρέψει την επιχορήγηση!

Ζητάνε πίσω τα 7 εκατ. από την «Εξπρές-Δ. Καλοφωλιάς»

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 92998/30-08-2017 απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ.κ. Δ. Παπαδημηρίου και Αλ. Χαρίτση και την από 19-12-2017 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ αυτής:
Ανακαλείται η υπ’ αριθμ. 32763/26-07-2010 απόφαση υπαγωγής της «ΕΞΠΡΕΣ- Δ.ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΑΕ» (πρώην ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΡΟΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ) στις διατάξεις του νόμου 3299/2004 για την ενίσχυση επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης (Ειδικό Καθεστώς.. Ν.3299/2004). (…) Η ανωτέρω εταιρεία υποχρεούται να επιστρέψει, σύμφωνα με τη διαδικασία εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, το ποσό της επιχορήγησης έντοκα, ήτοι 7.100.000€  πλέον τόκων.
Oλόκληρη η απόφαση δημοσιεύεται στην ΔΙΑΓΕΙΑ

zoornalistas.blogspot.gr

Θύελλα για τις μαρινάκειες συμβάσεις σε ΝΕΑ και Βήμα.

Από το zoornalistas.blogspot.gr:

Τι ζήτησαν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν – Παρέμβαση των σωματείων

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την εταιρεία Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασιας από τους εργαζόμενους στις εφημερίδες Τα ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ. Επίσης αυτό καθαυτό το περιεχομενο των συμβάσεων προκάλεσε αναστάτωση καθώς μεταξυ άλλων αναφέρεται ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας όποτε θέλει να μεταθέσει έναν εργαζόμενο όχι μόνο από κάποιο τομέα της ίδιας εταιρείας σε κάποιον άλλο, αλλά και σε κάποια άλλη από τις εταιρείες του (πχ από ΤΑ ΝΕΑ στο ΒΗΜΑ ή στην «Ελευθερία του Τύπου» ή άλλο έντυπο του ομίλου).

Επίσης στις συμβάσεις αναφέρεται ότι σε περίπτωση υποβολής μήνυσης σε δημοσιογράφο.. για ρεπορτάζ ή άρθρο του, η εταιρεία δεν θα έχει καμία ευθύνη και ο δημοσιογράφος θα είναι μόνος του στα δικαστήρια όποια εξέλιξη κι αν υπάρξει.

Και ένα ακόμη σημαντικό: δεν υπάρχουν επιδόματα (Κυριακάτικα, αργίες κλπ) και ότι όλα αυτά είναι ενσωματωμένα στον ήδη μειωμένο μισθό των εργαζομένων.

Η Αλτερ Εγκο του Μαρινάκη είναι υπόλογη διότι αφενός παρακάμπτει τη συλλογική διαπραγμάτευση, αφετέρου φέρνει τους εργαζόμενους προ τετελεσμένου, εκμεταλλευόμενη την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι μπλόκαραν την διαδικασία υπογραφής των ατομικών συμβάσεων και ζήτησαν την παρέμβαση των σωματείων τους απαιτώντας αξιοπρεπείς όρους εργασίας, καθώς και τήρηση των θεσμικών κατακτήσεων (ρεπό, άδειες, ωράριο εργασίας, αμοιβή υπερωριακής και κυριακάτικης απασχόλησης κλπ).

Προς αυτη την κατεύθυνση τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, και στο πλαίσιο της σημερινής Συνέλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο περιεχόμενο των ατομικών συμβάσεων εργασίας, όπως αυτές δόθηκαν την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου προς υπογραφή στους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ καλούν την εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ να δώσει λύση στο δράμα που ζουν οι «εγκλωβισμένοι» εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και ΔΟΛ DIGITAL, πρώην θυγατρικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Λαμπράκη, οι οποίοι επί έντεκα μήνες εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι.

Με αφορμή όσα συμβαίνουν στην εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, αλλά και σε παρόμοιες εκδοτικές επιχειρήσεις καλούν την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), να προσέλθει άμεσα σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΟΧΙ στα μνημόνια, στη λιτότητα, στην υποταγή – Την Παρασκευή όλοι στις 7μμ στο Λευκό Πύργο

Τα κινήματα της Θεσσαλονίκης στον αγώνα για το μεγάλο
ΟΧΙ στα μνημόνια, στη λιτότητα, στην υποταγή
ΕΚΔΗΛΩΣΗ και ΣΥΝΑΥΛΙΑ υπέρ του ΟΧΙ
Παρασκευή 3 Ιουλίου 7ªøÛäéï 1μμ – Λευκός Πύργος

Κινήματα και Συλλογικότητες:
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – Δίκτυο Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων – Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης – Σωματείο εργαζομένων του ΨΝΘ – Σχολείο Αλληλεγγύης «Οδυσσέας» – Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων -Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού – Oμάδα “Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride»- Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό» – ΚΕΕΡΦΑ -, YRE-Antinazi Zone και πολλές άλλες κινηματικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες της πόλης…
Στη συναυλία συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά:
Δημήτρης Ζερβουδάκης
Γιώργος Καζαντζής με Σοφία Αβραμίδου – Φώτη Θεοδωρίδη – Ανδρέα Καρακότα – Κώστα Πρατσινάκη
Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Ματούλα Ζαμάνη
The Speakeasies Swing Band
(αναμένονται και άλλες συμμετοχές που θα ανακοινωθούν σύντομα)
Στην εκδήλωση θα παρέμβουν κινήματα και συλλογικότητες της πόλης.
ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ:  
«Ολα αυτά τα χρόνια, όλοι και όλες εμείς που συμμετέχουμε στα κοινωνικά κινήματα έχουμε δώσει μικρές και μεγάλες μάχες για την υπεράσπιση των κοινών αγαθών, για την εργατική αξιοπρέπεια και την προοπτική της εργατικής χειραφέτησης, για τα δικαιώματα των προσφύγων, των μεταναστών και των παιδιών τους, για την ισότητα και την κατάργηση των πατριαρχικών και σεξιστικών διακρίσεων, για την άρση των κοινωνικών αποκλεισμών που η καταστολή, η φτώχεια, ή ακόμα οι κοινωνικές προκαταλήψεις επιβάλλουν απέναντι στους πολίτες με αναπηρίες, την LGBTQI κοινότητα, τους φυλακισμένους και αποφυλακισμένους, τους τοξικοεξαρτημένους ή τα άτομα με ψυχιατρικές διαγνώσεις. Αυτό που καταλαβαίναμε όλο και πιο καθαρά μέσα από τη συμμετοχή μας σε όλα αυτά τα κινήματα, είναι ότι αυτοί οι επιμέρους αγώνες δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα, αν δεν συνδυάζονται με τον αγώνα για τα δικαιώματα όλων μας, ντόπιων και ξένων, σε δουλειά με αξιοπρέπεια, στη δημόσια υγεία και παιδεία, με τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια που έφεραν η κρίση και τα μνημόνια. Για αυτό και συμμετείχαμε όλοι μαζί στις μεγάλες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων, στις πλατείες και τις απεργίες. Ισχύει βέβαια και το αντίστροφο: οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία δεν έχουν αποτέλεσμα και νόημα αν δεν συμπεριλαμβάνουν όλους τους φτωχούς και καταπιεσμένους, αν δεν αίρουν στα λόγια και στην πράξη τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους εργαζόμενους, ανάμεσα σε νόμιμους και «λαθραίους» μετανάστες, αν δεν αναμετρώνται καθημερινά με το ρατσισμό, τo φασισμό και τον εθνικισμό που μας θέλουν χωρισμένους και νικημένους.
Σήμερα, οι αγώνες αυτοί βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο κατώφλι: μετά από ένα διάστημα υποχώρησης και αμηχανίας, η προκήρυξη του δημοψηφίσματος φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα κινήματα, τις κοινωνικές αντιστάσεις, το λαϊκό παράγοντα. Το δημοψήφισμα συνδέει τους διαφορετικούς αγώνες σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη φτωχοποίηση, τους αποκλεισμούς και τη δυστυχία που θα φέρει η συνέχιση των μνημονίων και αναδεικνύει ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, την εξουσία και τους καταπιεσμένους, τους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους, αυτούς που παλεύουμε για να μείνουμε όρθιοι και αξιοπρεπείς και αυτούς που παλεύουν για να «μείνουν Ευρώπη». Ένα «ναι» στο δημοψήφισμα θα οδηγήσει σε ολική παλινόρθωση του μνημονιακού καθεστώτος, στην πιο στυγνή και αποκρουστική του εκδοχή.
Ένα ΌΧΙ, κι ακόμα περισσότερο ένα μεγάλο, ριζοσπαστικό, λαϊκό ΌΧΙ, βγαλμένο μέσα από την κινητοποίηση του λαού και της κοινωνίας, θα ανοίξει νέους δρόμους διεκδίκησης και αξιοπρέπειας. Πολλοί από εμάς έχουμε διαφορετικές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει μετά, ποιος δρόμος είναι ο καλύτερος για το λαό και τους εργαζόμενους. Αυτό όμως που όλοι και όλες μας συμφωνούμε, είναι ότι αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να περνά μέσα από την υποταγή και τη διολίσθηση στο μνημονιακό καθεστώς, μέσα από τη συνέχιση της λιτότητας, την ιδιωτικοποίηση των κοινών αγαθών και υπηρεσιών. Για αυτό, το ΟΧΙ σε αυτό το δημοψήφισμα, σημαίνει για εμάς ταυτόχρονα και ΌΧΙ σε κάθε άλλη μνημονιακή και αντιλαϊκή συμφωνία. Και γνωρίζουμε ότι όσο πιο δυνατό θα είναι το ΌΧΙ της Κυριακής, όσο περισσότερο κινητοποιηθεί για αυτό η κοινωνία και τα κινήματα, τόσο περισσότερο θα καθορίσει και τις εξελίξεις από τη Δευτέρα, αποτρέποντας τις υπαναχωρήσεις. Αυτή την εβδομάδα, τα κινήματα και ο λαός βγαίνουμε ξανά στους δρόμους και δεν πρόκειται να μαζευτούμε ξανά εύκολα.

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΕΡΤ3 Η ταινία: “Απόρρητος φάκελος Κουίλερ”.- Ένας κόλαφος κατά του νεοναζισμού.

Ένα εξαιρετικό και με διθυραμβικές κριτικές φιλμ παρουσιάζει το Αυτοδιαχειριζόμενο σινεμά της ΕΡΤ2 στο μεγάλο αφιέρωμά της Αυτός ήταν ο “ψυχρός” πόλεμος, με ένθετη υποενότητα Κατασκοπική λογοτεχνία και κινηματογράφος. Προβάλλεται σήμερα Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στις 21:00 στον Αλέξανδρο με ελεύθερη είσοδο ο Απόρρητος φάκελος Κουίλερ (The Quiller memorandum, έγχρωμο, Ηνωμένο Βασίλειο- ΗΠΑ, 1966) του Μάικλ Άντερσον. Το σενάριο είναι του Χάρολντ Πίντερ από το μυθιστόρημα του Τρέβορ Ντάντλεϊ Σμιθ. Κορυφαίοι σταρ στους βασικούς ρόλους: Σερ Άλεκ Γκίνες, Μαξ Φον Σίντοφ, Τζορτζ Σίγκαλ, Σέντα Μπέργκερ, Τζορτζ Σάντερς. Το φιλμ προτάθηκε για τρία BAFTA (καλύτερου σεναρίου, μοντάζ, καλλιτεχνικής διεύθυνσης) και βραβείο Έντγκαρ για τον Χάρολντ Πίντερ.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Βασίλη Ραφαηλίδη, ενώ με το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.
Δύο Βρετανοί πράκτορες σκοτώνονται στο Δυτικό Βερολίνο. Στέλνεται για διαλεύκανση της υπόθεσης ο πράκτορας Κουίλερ και τίθεται στα ίχνη μιας νεοναζιστικής οργάνωσης με την ονομασία Φοίνικας. Παράλληλα, γνωρίζει μια πανέμορφη αισθησιακή δασκάλα με την οποία συνδέεται με ερωτικό πάθος. Ακολουθούν κίνδυνοι και δραματικές εξελίξεις. Ένα συγκλονιστικό φιλμ με ακαδημαϊκή αφήγηση, κατάπικρο τέλος και διαχρονικές καταγγελίες για την ανάπτυξη του νεοναζισμού ακόμα και σε χώρους που διδάσκονται παιδιά. Υπέροχο νουάρ με υψηλές κατασκευαστικές αξίες.

Το κείμενο του Βασίλη Ραφαηλίδη που θα διανεμηθεί στο κοινό είναι το ακόλουθο:

1η μέρα ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, η άνοδος της ακροδεξιάς και ο κοινός αγώνας του αντιφασιστικού κινήματος.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Μιά άκρως κατατοπιστική απεικόνηση της ενισχυμένης σήμερα ακροδεξιάς στην Ευρώπη, με τα νέα ποικίλα χαρακτηριστικά που παίρνει το αντιφασιστικό κίνημα αλλά και ο κρατικός ολοκληρωτισμός με την πλέον κατασταλτική του έκφανση, έδωσαν στην πολιτική εκδήλωση της πρώτης μέρας του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας με θέμα: «Η απειλή του νέου ολοκληρωτισμού και η ανάκαμψη της ακροδεξιάς στον διεθνοποιημένο καπιταλισμό» οι ομιλητές:

-Φράνκ Ένκστερ, από την αντικαπιταλιστική και αντιφασιστική ομάδα ΤΟΡ του Βερολίνου,

-Αντρέας Σπάϊτ, δημοσιογράφος, συγγραφέας, κοινωνιολόγος στη Γερμανία,

-Ναταλία Νέσεβετ, από το ανεξάρτητο συνδικάτο φοιτητών για την άμεση δημοκρατία στην Ουκρανία,

-και ο εισηγητής-συντονιστής Γρηγόρης Τσιλιμαντός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ στη ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Άρχισε την Τετάρτη 3/9 το τριήμερο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο ΑΠΘ

festH Αναμέτρηση με τον παλιό κόσμο για τις νέες κοινότητες των κοινών

Για άλλη μία χρονιά το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας θα διεξαχθεί στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Με γενική θεματική:  «η Αναμέτρηση με τον παλιό κόσμο για τις νέες κοινότητες των κοινών», το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2014 περιλαμβάνει πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως: συζητήσεις και workshops με διεθνείς συμμετοχές, συναυλίες, προβολές ταινιών – ντοκυμανταίρ, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπο, άμεση διάθεση προϊόντων, τουρνουά πινγκ πονγκ και kick boxing, κουζίνα κ.α.  Μετά το τέλος του τριημέρου, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου (εν όψει ΔΕΘ) καλείται πορεία αντίστασης στο νέο ολοκληρωτισμό με προσυγκέντρωση στις 18.30 στο Συντριβάνι). «Από το Ferguson μέχρι τις Σκουριές, από το Guantanamo μέχρι την Αμυγδαλέζα, ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στον τρομονόμο και στην ποινικοποίηση των κινημάτων».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.ablocfest.gr

Για το Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων fest άμεσης δημοκρατίας 2014, ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

ΕΣΗΕΜΘ Βοηθήματα… με το μνημονιακό σταγονόμετρο!

Δέστε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ σχετικά με τα βοηθήματα στα άνεργα μέλη μας ενόψει του Πάσχα. Ούτε ο Στουρνάρας δεν ζητάει τέτοια πράγματα από ανέργους. Σαν «λογιστές του θανάτου»!…

Όμως η πλειοψηφία του δσ δείχνει αμετανόητη και παρά τις τόσες αντιδράσεεις που είχαν προκληθεί και τα Χριστούγεννα. Μάλιστα τότε, το διοικητικό λάμβανε επιστολές διαμαρτυρίας μελών μας για ένα και πλέον μήνα! Οι οποίοι δικαίως διαμαρτυρόταν γιατί η Ένωση υπολόγισε στο εισόδημά τους και τα ποσά από τα επιδόματα ανεργίας ή τις αποζημιώσεις απολύσεων!

Η θέση του εκπροσώπου του Ασύνταχτου ήταν ξεκάθαρη από την αρχή: Οικονομική ενίσχυση σε όλους τους πραγματικά ανέργους ή τους ευρισκόμενους σε επίσχεση εργασίας, χωρίς γραφειοκρατικές απαιτήσεις και πολύ περισσότερο εκκαθαριστικά εφορίας!

Οικονομική ενίσχυση ανέργων ενόψει του Πάσχα

H Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ (επίδομα ΕΤΑΠ ΜΜΕ) ότι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει του Πάσχα.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πρέπει:

  • Να υποβάλουν σχετικό αίτημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική φόρμα η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ.
  • Να καταθέσουν (ή να στείλουν) στη Γραμματεία της Ένωσης το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής τους δήλωσης για το έτος 2012, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2013.

Η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων λήγει στις 14.00 της Τρίτης 8 Απριλίου.

Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση ή μη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην ξεπερνά το βεβαιωμένο από το εκκαθαριστικό σημείωμα οικογενειακό εισόδημα τις 15.000,00 € για όσους συναδέλφους είναι άνεργοι ή σε επίσχεση εργασίας πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Για τους συναδέλφους που έμειναν άνεργοι ή προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας μετά την 1ηΙανουαρίου 2013 (και συνεπώς το εκκαθαριστικό δεν αποτυπώνει την τρέχουσα οικονομική κατάστασή τους), το όριο αυτό υπολογίζεται σε οικογενειακό εισόδημα 15.000,00 €. Οι εν λόγω συνάδελφοι πρέπει επίσης να καταθέσουν ή να στείλουν στη γραμματεία αντίγραφο της απόφασης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας από το οποίο θα φαίνεται ότι η επιδότηση έχει λήξει (εφόσον δεν έχει ήδη υποβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα του 2013).

Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω ποσά αφορούν το σύνολο του εισοδήματος ανεξαρτήτως της προέλευσής του και του φορολογητέου ή μη χαρακτήρα του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν και θα αποφασίσει για τη χορήγηση των βοηθημάτων κατά το μέτρο που επιτρέπει η δύσκολη και για τα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της Ένωσης συγκυρία.

ΕΤΕΡ: Η ανεργία και η ανέχεια δεν μπορούν να κάμψουν την αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας τονίζει ότι: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ σύμφωνα με τις δημοκρατικά ψηφισμένες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΤΕΡ και του Διοικητικού της Συμβούλιου είναι η συμμετοχή τεχνικών  στις διαδικασίες προκήρυξης για τακτικό προσωπικό της ΝΕΡΙΤ, αφού αντιστρατεύεται τους Καταστατικούς σκοπούς και τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων της Ένωσης. 

Είχαμε έγκαιρα ενημερώσει ότι οποιαδήποτε συμμετοχή, σύμπραξη, στήριξη σε κάθε αντεργατικό εγχείρημα υποκατάστασης της ΕΡΤ και των εργαζομένων της, η οποία οικοδομείται με τα υλικά του γκρεμίσματος της ΕΡΤ και των δικαιωμάτων των εργαζομένων της, αποτελεί ατόπημα και θα αποδοκιμαστεί δημόσια από την ΕΤΕΡ που, αν και εκπροσωπεί εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοτικού τομέα, υπερασπίστηκε, υπερασπίζεται και θα υπερασπίζεται την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Η πραξικοπηματική φίμωση, το μαύρο και οι ομαδικές απολύσεις δεν ξεχνιούνται. Είναι επομένως προφανές ότι για τις ρουσφετολογικές  «τακτοποιήσεις» και συνδιαλλαγές με την κυβερνητική εξουσία και τους εκπροσώπους της που μαρτυρούν ιδιοτέλεια και ωχαδερφισμό και καταστρατηγούν κάθε έννοια συναδελφικής αλλά και ανθρώπινης αλληλεγγύης, δικαιολογία δεν υπάρχει.

Για τον λόγο αυτό όσοι είδαν στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ μια «ευκαιρία» να βολευτούν ατομικά  και  έσπευσαν να επωφεληθούν, αδιαφορώντας για το πώς αυτή η «ευκαιρία» προέκυψε, θα είναι για πάντα υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία και τους απολυμένους συναδέλφους τους. Οι λίγοι ανάμεσά τους που είναι μέλη της ΕΤΕΡ θα παραπεμφθούν με το ερώτημα της διαγραφής στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Ενώσεως.

Παραμένουμε ταγμένοι και αταλάντευτοι στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των ομαδικών απολύσεων, του σκοταδισμού και της οικονομικής αποικιοκρατίας των δανειστών, γνωρίζοντας και ελπίζοντας ότι έχει ο καιρός γυρίσματα !

ΑΙΔΩΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ!… ή αχρείοι;

αρχείο λήψηςΜε αφορμή τον θόρυβο γυρω απο την έκδοση του βιβλίου του Δ. Κουφοντίνα και τον προλογισμό του απο τον Ν. Γιαννόπουλο δημοσιεύουμε ένα κείμενο του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Και για να μη ξεχνιόμαστε… «η δημοσιευση ειναι η ψυχη της δικαιοσυνης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικτύου:

Χωρίς έκπληξη, με περισσή οργή, αλλά για τη μνημονική λαίλαπα και τη γενικευμένη βαρβαρότητα που μας καταδυναστεύουν, όχι για τους υστερικούς λιμοκοντορισμούς των τηλεεισαγγελέων εναντίον μας και βεβαίως με ολίγη αηδία παρακολουθούμε τη Χορωδία Ανάρθρων Κραυγών με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» του Δημήτρη Κουφοντίνα και τον πρόλογό του από το σύντροφό μας Νίκο Γιαννόπουλο.

Έξαλλοι πολιτικοί, με επικεφαλής τη βαφτισιμιά του Κωσταντίνου Γλίξμπουργκ κ. Ασημακοπούλου, θυμωμένοι δημοσιογράφοι και ημιμαθείς, πλην στομφώδεις αναλυτές αναγνωρίζουν την ελευθερία έκφρασης, αλλά στηλιτεύουν τις Εκδόσεις Λιβάνη επειδή εξέδωσαν το βιβλίο του Κουφοντίνα. Είναι σαν το «ιερό δικαίωμα της απεργίας». Είναι ιερό όταν δεν ασκείται, αλλιώς είναι παράνομη, καταχρηστική, αντικοινωνική…

Πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των χιτών και των εκοφιτών φρίττουν γιατί το βιβλίο αναφέρεται στον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ. Αυτοί που μισούν την ιστορία της Αντίστασης και της Αριστεράς, που τρέμουν κάθε κίνημα και αγώνα που υπερβαίνει τα όρια της φραστικής διαμαρτυρίας, κατηγορούν με θράσος χιλίων πιθήκων τον Κουφοντίνα ότι καπηλεύεται τους αγώνες του λαού μας.

Χρυσοκάνθαροι εκλεκτοί της εξουσίας, που αποσιωπούν κρατικές δολοφονίες και ρατσιστικά εγκλήματα, οσφυοκάμπτες των εκάστοτε αφεντικών τους (ποιος θυμάται το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων 2004;) αναζητούν «οικονομικά κίνητρα»στην έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αδαείς, οκνηροί και εξυπνάκηδες διατυμπανίζουν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να διαβάσουν το βιβλίο του «δολοφόνου», λες και τους υποχρέωσε κάποιος να το κάνουν ή την έκδοση ενός βιβλίου πρέπει να συνοδεύει το ποινικό μητρώο του συγγραφέα.Ανεκδιήγητοι υποκριτές, που αδιαφορούν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τη βαρβαρότητα που επικρατεί στις φυλακές, εξεγείρονται επειδή μιλάμε για πολιτικούς κρατούμενους.

Μα αν δεν είναι πολιτικοί κρατούμενοι, αλλά «απλοί δολοφόνοι» γιατί τους αντιμετωπίζουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ;

Εντάξει, κατανοούμε τις πολιτικές σκοπιμότητες, την εκδικητικότητα, τον παραδειγματισμό. Καταλαβαίνουμε τον αυταρχισμό και τη μνησικακία σας. Όμως, μην αυτογελοιοποιείστε, είστε οι άρχοντές μας…

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

«Πρώτο Θέμα». Δικαίωση από το Πρωτοδικείο δημοσιογράφου που απολύθηκε για άρνηση μείωσης μισθού & συνδικαλιστική δράση.

Από katalipsiesiea.blogspot.gr:

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε μια αρκετά σπάνια δικαστική απόφαση, η οποία δικαιώνει τον ισχυρισμό εργαζόμενου ότι απολύθηκε για συνδικαλιστικούς λόγους: 

«Σύμφωνα με απόφαση του τμήματος εργατικών διαφορών (υπ’ αριθμ. 255/2014) κρίθηκε άκυρη και καταχρηστική απόλυση δημοσιογράφου της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η απόλυσή του οφειλόταν και στη νόμιμη συνδικαλιστική δράση που είχε εκδηλώσει στον χώρο της εργασίας του, εκτός από τον βασικό λόγο της απόλυσης, που αφορούσε την άρνησή του να υπογράψει τον Δεκέμβριο του 2011, ατομική σύμβαση για μείωση αποδοχών κατά 15%.

Με την απόφαση του το Πρωτοδικείο καλεί την εφημερίδα να τον επαναπροσλάβει αμέσως και με τους ίδιους μισθολογικούς όρους που είχε πριν από τη μείωση του 15%. Να σημειωθεί ότι το «Πρώτο Θέμα» είχε ήδη προχωρήσει σε μειώσεις μισθών κατά 10% από τον Μάιο του 2011.»

Πηγή: lefteria-news.blogspot.gr